Een week voor het begin van de competitie heeft Veensche Boys opnieuw teleurgesteld. Tegen een zwak VVZ werd met 2-2 gelijk gespeeld in het bekertoernooi. Beide teams waren al uitgeschakeld voor een verder verblijf in de districtsbeker. De Veensche goals werden gemaakt in de eerste helft: Danny Brouwer en Stefan Fredriksen. Veensche Boys speelde de eerste 45 minuten veel in balbezit, maar echt gevaarlijk kon het niet worden. Het tempo was te laag en het lukte maar niet om VVZ fysiek onder de zoden te spelen. Maar veel vertrouwen bleek niet uit het spel van VVZ. Zelfs de eigen supporters van de club uit Soest zouden zich verbazen wanneer Veensche Boys niet zou winnen. Pas in de laatste minuten van een natte eerste helft wist Veensche Boys te imponeren. Eerst door een lob van spits Danny Brouwer over de keeper van VVZ en enkele momenten later een knalhard schot van Stefan Fredriksen. De tweede helft was van de kant van Veensche Boys erg matig, aldus trainer Van Vliet. In de laatste tien minuten van de wedstrijd scoorde VVZ tweemaal. ‘Het is ongelooflijk, wanneer je de eerste helft zag. Dat was in mijn ogen van goed niveau.’