Veensche Boys mag zich na de laatste spannende competitiewedstrijd van 2017 koploper noemen van de Tweede Klasse G. Het team van trainer Richard van Vliet won met 3-2 tegen de nummer 2 BlauwGeel uit Ede. De goals werden gemaakt door Edwin van der Molen, Yannick Bouw en Herbert van den Ham.

Gemakkelijk ging het allemaal niet. De tegenstander wist Veensche Boys met mooi, verzorgd combinatievoetbal behoorlijk om haar vinger te winden. Maar waar de mannen uit Ede verzuimden de kansen te benutten en haar overmacht in klinkende munt om te zetten, daar wist Veensche Boys in de spaarzame momenten van de eerste helft wel het verschil te maken.  Het was Edwin van der Molen die met een kopbal over de keeper van BlauwGeel de score in de tiende minuut wist te openen. Tot die tijd was Veensche Boys nog niet in de buurt van het strafschopgebied van de Edenaren geweest. BlauwGeel kwam uiteindelijk na een half uur toch op 1-1. Volgens de gehele achterhoede van Veensche Boys werd daarbij eerst hands gemaakt, maar dat argument wuifde de scheidsrechter stoïcijns weg. In de euforie van de gemaakte goal was BlauwGeel kennelijk niet attent genoeg, want binnen een minuut stond Veensche Boys alweer op voorsprong via Yannick Bouw na een mooie voorzet van Danny Brouwer. In de tweede helft was het min of meer gedaan met de aanvallende impulsen van BlauwGeel. Hoewel ze nog steeds bewezen over een aantal baltechneuten te beschikken, namen de fysieke krachten behoorlijk af en nam Veensche Boys het spel over. Diverse aanvallen smoorden in de kiem maar uiteindelijk was het nota bene verdediger Herbert van den Ham die een voorzet in de goal wist te werken. BlauwGeel deed in de slotminuten nog wat tegen, maar kwam niet meer langszij.