Veensche Boys is de grote verliezer op de slotdag van de eerste periode in de tweede klasse B. Niet alleen werd zaterdag 17 november ongelukkig gelijk gespeeld tegen Waterwijk (2-2), ook ging Delta Sports er vandoor met de eerste periodetitel en zakte de ploeg uit Nijkerkerveen naar een derde stek.

Veensche Boys leek onherkenbaar in het eerste half uur. Werkelijk alles ging mis in de beginfase: binnen negen minuten lagen er al twee goals in het net en wist Veensche Boys zelf niet tot scoren te komen, ondanks een aantal honderd procent kansen van de Veenders.

Waterwijk zette vol in op de aanval. Al na drie minuten was het raak. Een bal op de lat werd ongelukkig weggewerkt door de verdediging van Veensche Boys en daarna was het een koud kunstje voor de alerte spits van Waterwijk om raak te koppen. Nog binnen de tiende minuut stond ook de 2-0 op het scorebord. Keeper Wessel Kroon speelde de bal in de voeten van een speler van Waterwijk en die kon eenvoudig de voorsprong vergroten.

Frustratie kreeg de overhand bij Veensche Boys dat haar droom op de eerste periode tot een minimum zag verdampen. Tot overmaat van ramp viel Kilian van Kasteel uit en wist Veensche Boys-spits Nico van den Brom diverse kansen in een vrij doelgebied niet in klinkende munt om te zetten. Uiteindelijk was het tegen het einde van de eerste 45 minuten toch raak. Uitblinker Bas van de Grootevheen gaf mooi voor en Nico van den Brom bracht met een goal weer spanning in het spel. Na de thee gaf een geheel ander Veensche Boys acte de presence. Door vanaf het beginsignaal gelijk druk te zetten werd Waterwijk met haar eigen middelen bestreden. Na vier minuten in de tweede helft schoot Stefan Fredriksen diagonaal de goal binnen. Ook doelman Wessel Kroon kreeg weer meer vertrouwen. Hij wist met fabelachtig mooie reddingen Veensche Boys te behoeden voor een grotere achterstand en revancheerde zich voor zijn fouten in de eerste helft. Er werd nog wel een paar keer gescoord door Veensche Boys, maar die werden afgefloten wegens buitenspel. Uiteindelijk namen beide partijen genoegen met één punt. Delta Sports heeft de eerste periode binnen gehaald en alsof dat al niet voldoende pijn doet is ook FC De Bilt Veensche Boys gepasseerd op de ranglijst.