Veensche Boys heeft in het bekertoernooi met militaire precisie afgerekend met VVOP. Op eigen veld werd met 5-2 van de Voorthuizenaren gewonnen. Aangezien Roda’46 met 2-2 gelijk speelde tegen Hooglanderveen, heeft Veensche Boys aanstaande zaterdag 27 augustus voldoende aan een gelijkspel tegen Roda om verzekerd te zijn van een vervolg in het bekertoernooi.

Vooral de eerste 25 minuten was het smullen geblazen op het kunstgrasveld in Nijkerkerveen. Al na vier minuten scoorde Yannick Bouw uit een voorzet van Bas van de Grootevheen. Binnen het kwartier stond de 2-0 op het bord na ongeveer eenzelfde situatie als de eerste goal. VVOP werd tureluurs gespeeld en Veensche Boys verzuimde de voorsprong uit te bouwen. Wederom was het een ontketende Jan Struijk die het team op sleeptouw nam. Door het opportunisme bij de Veenders vergat het na 35 minuten dat de achterhoede ook op orde diende te zijn. Het was in een omschakelmoment dat Aart Veldhuizen kon scoren voor VVOP.

Tegen het einde van de eerste helft en aan het begin van de tweede helft kwam de klad er een beetje in bij Veensche Boys. Daarop besloot trainer Van Vliet te wisselen. Ferdi van de Pol werd vervangen door Kevin Hols en al na een paar seconden maakte deze goaltjesdief zijn reputatie waar. Kevin Hols scoorde de 3-1 en de 4-1. Niek Bos deed namens VVOP nog iets terug door de 4-2 middels een afvallende bal te scoren, maar daarna was het woord weer aan Veensche Boys. Meerdere aanvallende impulsen werden in het veld gebracht en daarop was het Danny Brouwer die de laatste goal mocht scoren. Veensche Boys had misschien wel met 10-2 moeten winnen, maar deze uitslag geeft ook veel vertrouwen voor de ‘bekerfinale’ tegen eersteklasser Roda’46, aanstaande zaterdag.