Veensche Boys heeft een engeltje op haar schouder gehad tijdens de wedstrijd VSCO – Veensche Boys. Het team uit Nijkerkerveen won weliswaar met 1-2, maar de tegenstander had in de tweede helft minimaal één punt in de pocket kunnen houden. Veensche Boys is daarmee nog altijd ongeslagen en heeft door het verlies van de naaste belagers nu echt afstand genomen.

De wedstrijd leek bijna op een kopie met die van vorige week tegen Lunteren. Veensche Boys was heer en meester in de eerste 45 minuten, maar bezweek bijna onder de druk in de tweede helft. Juist in de eerste helft had Veensche Boys het verschil moeten en kunnen maken, maar er vielen te weinig goals om de tegenstander op de knieën te krijgen. Er was totaan de thee slechts één goal te noteren. Na tien minuten was het Bas van de Grootevheen die Veensche Boys op voorsprong bracht. Hij werd prima bediend door Michael Dingsdag die naar voren was gesprint. Bas tikte de bal tussen de benen van de keeper. Er volgden meerdere aanvallen op de goal van VSCO, zoals kansen van Yannick Bouw en Harry Hamstra,  maar telkens leek de ploeg van trainer Richard van Vliet niet scherp genoeg om het echt af te maken.  Na rust een geheel ander beeld. VSCO zag haar kans schoon om Veensche Boys op eigen veld terug te dringen en produceerde de ene poeier na de andere. Het was aan doelman Wessel Kroon te danken dat het doelgebied schoon werd gehouden. Toch bleek er uiteindelijk geen houden meer aan. Na een duw van Michael Dingsdag werd een strafschop toegekend aan VSCO. Jan van ’t Oever zag zijn inzet echter langs de goal van Kroon hobbelen. Het was niettemin een kwestie van tijd dat Veensche Boys weer met een tegenslag werd geconfronteerd. Dominique van de Grift haalde uit via een omhaal en de bal plofte zowaar in de rechterbovenhoek: 1-1. Met nog een minuut of vijf op de klok leek de stormram van VSCO niet meer tot bedaren te krijgen. Totdat invaller Menno van der Woude wist door te breken en via een prachtige assist Yannick Bouw wist te bereiken. Die schoot een minuut voor het einde onberispelijk de 1-2 erin. In de laatste seconden was er vervolgens ook nog een grote kans voor Michael Dingsdag. Hij had de keeper al omspeeld, maar de laatste man van VSCO wist de bal uit de goal te koppen. Hilariteit alom. Volgende week de topper tussen Veensche Boys en Scherpenzeel, de nummer 2.