Veensche Boys is door in het bekertoernooi. Het wist, misschien wel tot haar eigen verrassing, met 1-2 te winnen van zaterdageersteklasser Roda’46. De doelpunten vielen allen in de tweede helft: Jan Struijk en Danny Brouwer waren trefzeker.

veensche boys roda 27-8 struijk 1In de eerste helft was Roda’46 de bovenliggende partij. Veensche Boys had grote moeite met de druk die de Leusdenaren zetten op de helft van de ploeg van Nijkerkerveen. Vele kansen van Roda gingen langszij en een vermeende goal werd wegens buitenspel afgevlagd. Het lukte Veensche Boys pas na twintig minuten in haar eigen ritme te komen, maar echt gevaarlijk voor de goal van Roda werd het nooit. Dat veranderde op slag na een kwartier spelen in de tweede helft. Conditioneel en geplaagd door de verzengende hitte nam Veensche Boys het roer over en ging pressie spelen op de goal van Roda. Dat leidde in de 66ste minuut tot de eerste goal van Veensche Boys. Yannick Bouw passte op Jan Struijk en die vond de linkerhoek van het doelgebied. Diezelfde Struijk werd enkele minuten later gevloerd op de rand van het strafschopgebied. Er volgde een vrije trap van Ivo te Velthuis. In plaats van een hard schot, legde Te Velthuis de bal af richting Bas van de Grootevheen die een assist gaf aan Danny Brouwer. Hij zag de bal daarna de goal in hobbelen. In de euforie die toen ontstond vergat Veensche Boys helaas te verdedigen en luttele seconden later stond alweer de 1-2 op het scorebord. Mike Maas was de doelpuntenmaker namens Roda, maar tot het slotsignaal waren de Leusdenaren niet meer gevaarlijk.

Bron en foto’s Kees van den Heuvel

veensche boys roda 27-8 vliet essen bis veensche boys roda 27-8 bas veensche boys roda 27-8 struijk 3 bis veensche boys roda 27-8 rody buitenhuis alwin veensche boys roda 27-8 molen bis