In de laatste twaalf minuten van het competitieduel tegen AGOVV heeft Veensche Boys de wedstrijd beslist. Met een hattrick van Yannick Bouw werd het treffen in Apeldoorn met een 0-3 stand afgesloten. Ook lieten twee concurrenten van de koploper punten liggen.

Pas in de 78-ste minuut werd de 0-1 gemaakt, kort daarop gevolgd door de 0-2 en de 0-3. Trainer Richard van Vliet: ‘Het was gewoon een zware wedstrijd van onze kant. Een compliment voor de tegenstander, want die speelde heel gegroepeerd. Die verdedigde echt met tien man. Wij kwamen er heel moeilijk doorheen.’

AGOVV gaf de ploeg van trainer Van Vliet geen kans om de aanvallers in stelling te brengen. ‘Dan zie je dat het moeilijk wordt. Het compliment dat ik aan de groep moet geven is dat ze rustig bleven en best wel volwassen voetbalden. Ze wachten tot het moment. Die kwam gelukkig twaalf minuten voor tijd. Daarna wist je dat we erover heen gingen lopen. Als je de 0-1 maakte in de eerste helft, dan was het 0-7 geworden. En nu was het gewoon heel zwaar.’

Er is geen onrust uitgebroken omdat de goals aanvankelijk lange tijd uitbleven. ‘De mensen rondom het elftal waren onrustiger dan het team zelf. De jongens in het veld hebben het heel volwassen opgepakt. Toen hielden ze redelijk de rust en daardoor win je de wedstrijd.’

De 0-1 van Yannick Bouw kwam uit een voorzet van Alwin van Domselaar vanaf de rechterkant. Yannick kopte de bal contra in. De tweede was een mooie actie van Fabian Bezembinder, die een steekbal gaf op Yannick en de 0-2 maakte. De derde goal kwam van de linkerkant. Ivo te Velthuis dribbelde door en gaf een voorzet op Yannick. Die maakte de 0-3.

Kees van den Heuvel  (vanwege omstandigheden zijn voor het eerst in veertien jaar geen foto’s van de wedstrijd, vandaar een archieffoto van Yannick Bouw)