Geen cadeautje dit weekeinde voor de jarige Richard van Vliet. De hoofdcoach van Veensche Boys moest met lede ogen aanzien hoe uitgerekend op zijn verjaardag zijn team een enorme zeperd opliep tegen CSW. Met groot overwicht won de ploeg uit Wilnis op eigen veld van Veensche Boys (5-0). Hierdoor lijkt het seizoen van de Blauwe Helden min of meer ten einde. Geen moment lukte het Veensche Boys om een vuist te maken. Het team kreeg slechts één grote kans, waarbij spits Kevin Hols de bal slechts in de goal hoefde te schuiven, maar er werd niet alert genoeg gereageerd. En daarmee was ook alles gezegd over de wedstrijd. De absolute wil om te winnen ontbrak ten enenmale. Dat was een tendens die de voorgaande wedstrijden al merkbaar was, maar deze gapende wond openbaarde zich in alle facetten tijdens het duel in Wilnis. Op cruciale momenten werd Veensche Boys overtroefd en afgeserveerd. Overigens hield Veensche Boys aanvankelijk nog aardig stand in de eerste helft. Een minuut voor de rust werd de offensieve druk van CSW pas in klinkende munt vertaald. Kevin Blom kreeg de bal voor zijn voeten en hij produceerde vanaf 25 meter een kanonskogel waartegen niemand bestand leek (1-0). In plaats dat de schouders werd gerecht bij Veensche Boys aan het begin van de tweede helft liep het gelijk mis. Vincent van Hellemondt kopte al na drie minuten na de thee de 2-0 erin. Ruim tien minuten later werd een speler van CSW gevloerd door Alwin van Domselaar. Maikel Pauw had de 3-0 op zijn voeten met de toegekende penalty maar hij schoot veel te zacht in. Een eitje voor doelman Jasper van Leeuwen. Zijn inzet werd echter teniet gedaan doordat de slim meegelopen Mike Cornelissen anticipeerde en de goal alsnog scoorde in de rebound. Direct na deze stand werden Michael Dingsdag en de licht geblesseerde Bas van de Grootevheen ingebracht en de negatieve spiraal werd licht doorbroken. Er kwam eindelijk weer leven in het spel van de Boys. Desalniettemin kon niet worden voorkomen dat een minuut voor tijd alsnog de 4-0 (Mike Cornelissen) en de 5-0 (Vincent van Hellemondt) konden worden gemaakt. De 5-0 was overigens niet waarneembaar voor scheidsrechter Westland, maar de altijd zo eerlijke grensrechter Teun van Ernst van Veensche Boys had de bal daadwerkelijk over de doellijn zien gaan. Het blijft niet bij deze lastige etappe, want de komende weken volgen nog meer wedstrijden uit de top 4. Veensche Boys kan derhalve haar borst natmaken.