Randy Gerritsen is zaterdag als eerste speler van dit seizoen uitgeroepen tot ‘Man van de Wedstrijd’ aan de kant van sc Hoevelaken. Na twee seizoenen kan hij met de bijbehorende cheque echter geen spijkerbroek meer halen bij DUO DUO Fashion. DUO DUO, dat de ‘Man van de Wedstrijd’ twee seizoenen achtereen sponsorde, heeft gekozen voor een andere rol als sponsor binnen sc Hoevelaken. De ‘Man van de Wedstrijd’ wordt daarom komend seizoen gesponsord door een nieuwe sponsor, Grand-Café De Haen. Alhoewel nieuw? Op 5 september 2009, wanneer Jan Weyn als eerste ‘Man van de Wedstrijd’ wordt uitgeroepen in de historie van sc Hoevelaken, is De Haen ook al de sponsor van deze titel. Zes seizoenen lang is het Grand-Café aan De Brink de trouwe hoofdsponsor van de ‘Man van de Wedstrijd’ en na twee seizoenen afwezigheid nu dus weer.

Waar Hoevelaken vorige week in Teuge met het snelle tegendoelpunt  na 56 seconden waarschijnlijk al een seizoenrecord neerzette, daar volgenden er zaterdag tegen Batavia ’90 waarschijnlijk weer twee. Hoevelaken scoorde ditmaal zelf al na anderhalve minuut en hoewel dat sneller kan, zou dat zo maar eveneens een seizoenrecord kunnen zijn. Lang kon Hoevelaken van deze voorsprong echter niet genieten, want nog geen twee minuten later stond de gelijkmaker al op het bord. Kortom, waarschijnlijk de snelste 1-1 als tweede seizoenrecord in deze wedstrijd.

Na de twee snelle treffers had Hoevelaken tot aan de rust niet veel in te brengen. Ondanks het harde werken was het technisch sterke Batavia de bovenliggende partij, met de gevaarlijkste kansen. Hoevelaken kon daar twee flitsende aanvallen tegenover zetten, maar bij twee scherpe voorzetten konden Lex van Middelaar, die voor Hoevelaken de score al vroeg opende, en Rudy Baalman net niet met de punt van de schoen bij de bal voor een nieuwe voorsprong.

Na de rust viel er opnieuw al snel een treffer te noteren. Al na vier minuten kwam de ploeg uit Lelystad op voorsprong na een ongelukkig moment van Sjoerd Kloppenburg. De sluitpost van Hoevelaken kreeg op het natte veld de bal niet goed onder controle, waarvan de gasten vol profiteerden.

Hoevelaken probeerde goed tegenspel te blijven bieden en kon in de tweede helft een aantal malen gevaarlijk doorkomen, maar moest een kwartier na de opgelopen achterstand opnieuw het hoofd buigen: 1-3.

Met een drietal aanvallende wissels probeerde hoofdtrainer Harry Oussoren het tij te keren, maar verder dan een tegentreffer (2-3) van Randy Gerritsen, die eerder al een keer vol op de lat had geschoten, in de vierde minuut van de extra tijd kwam Hoevelaken niet. Beide ploegen speelden toen al met tien man. Vanwege een vermeende elleboogstoot in het oog van Joost van den Heuvel kon een speler van Batavia met een tweede gele kaart vertrekken. Joost van den Heuvel zelf verliet met een dik oog het veld en kon niet meer worden vervangen.

Met dit resultaat start Hoevelaken de competitie met hetzelfde resultaat als in het vorige seizoen: nul uit twee. Vervolgens werd de derde wedstrijd gewonnen en behaalde Hoevelaken, na wisselende resultaten, uiteindelijk de nacompetitie. Met nog 72 punten te verdelen is er derhalve voor dit seizoen nog niets verloren. Het voetbal van Hoevelaken oogt frisser dan bij de start in september 2016 en bovendien heeft Hoevelaken met Teuge en Batavia twee ogenschijnlijke kampioenskandidaten al achter de rug. Kortom: borst vooruit en kop omhoog.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst, Ewoud van de Brug, Tim van Soeren (81. Edwin Duijst), Pascal de Jong; Randy Gerritsen, Joost van den Heuvel, Michel van de Bunt (59. Jeffrey Huisman); Lex van Middelaar, Rudy Baalman, Joeri van den Hoeven (68. Ruud Kassenaar).

Scoreverloop: 2. Lex van Middelaar 1-0, 4. Batavia 1-1; 49./64. Batavia 1-2 en 1-3, 90(+4) Randy Gerritsen 2-3.

Verslag en Foto: Robert Kreuning