Zaterdag 10 november stond weer een zware wedstrijd op het schema voor de mannen van het eerste, in het Jaap van der Krol Bad te Nijkerk. De heren van DWV kwamen met uiterst intimiderende rood gekleurde badjassen het bad binnen. Met het idee dat het ergens vrij lachwekkend was, de heren van het eerste vrees aan te jagen, wist Flevo dat er maar een doel voor ogen lag. Het winnen van deze pot! Om te laten zien dat men niet moet sollen met
het eerste van Flevo.

Onder coaching van Hayo Angerman gingen de heren van het eerste uiterst gemotiveerd de wedstrijd in. Het eerste doelpunt werd echter gemaakt door de uitploeg in de vierde minuut, wat de stand 0-1 maakte. Vervolgens, met Flevo aan de bal, mocht Ruben van den Bor efficiënt gebruik maken van een overtal situatie, en de stand doen veranderen in 1-1. Binnen kort tijdsbestek liet Jelle Wiersma de keeper van DWV zien hoe hard zijn schot kan zijn
door de 2-1 te maken. De scheidsrechter merkte een klein conflict op tussen twee spelers en besloot bijzonder impulsief beide spelers er uit te sturen, wat beide teams tijdelijk één man kostte. Na een minuut volgde nog een overtalsituatie in het voordeel van de tegenstanders, wat de heren 1 van Flevo een tegendoelpunt opleverde die de score 2-2 maakte. Tijdens de laatste paar seconden van de eerste periode wisten de heren van DWV nog een doelpunt te maken. Eindstand 1e periode: 2-3.

Na een korte motiverende bespreking begonnen de heren van Flevo de tweede periode met twee doelpunten tegen, de concentratie was niet optimaal en de tegenstanders waren bloeddorstig. Stand: 2-5. Na een zware overtreding van de tegenpartij was Flevo in het voordeel door een strafworp te mogen benutten. Mitchell Fennema besloot het recht in eigen handen te nemen met latere motivering de 3-5 gemaakt te hebben. Echter kwamen de bezoekers met een overtalsituatie tot het maken van de 3-6. Coach Hayo Angerman riep voor een time-out, nadat een overtalsituatie werd gegeven in voordeel van Flevo. Jammer genoeg waren de mannen van DWV de thuisploeg te slim af en maakten snel de 3-7. Vervolgens mochten de tegenstanders gebruik maken van een strafworp, met als gevolg de stand 3-8. Tussentijds liep Nijkerkse speler Mitchell Fennema letsel op, waardoor hij niet meer in staat was de wedstrijd verder te spelen. Helaas volgde nog een ongelukkig moment, de heren van DWV maakten de eindstand van de tweede periode 3-9.

De eerste helft was voorbij, en jeugdige Patrick Zwart besloot het eerste van Flevo te helpen met een morele boost: doelpunt voor Flevo! Stand: 4-9. Helaas volgde al snel, na een vreemd besluit van de scheidsrechter, een overtalsituatie voor de tegenstanders dat uitpakte in een tegendoelpunt; 4-10. Gelukkig wist Patrick Zwart wederom, met voordeel van een overtalsituatie, een doelpunt te maken. Flevo kwam op een stand van 5-10. Toch kwamen de heren van DWV snel in actie en maakten de stand 5-11. De heren van het eerste zagen kans deze wedstrijd een positieve wending te geven, binnen handbereik was. Met deze gedachte kwam Thomas Tuenter al zwemmend het doel van de tegenstander binnen samen
met zijn geliefde waterpolobal. Dit brachten de heren naar de 6-11. Jelle Wiersma vond het tijd om zijn kwaliteiten te demonstreren met opnieuw een krachtig schot op doel, die de eindstand van de derde periode op 7-11 bracht.

Coach Hayo Angerman rook bloed, hij was er ten zeerste van overtuigd dat de heren van het eerste de winst deze wedstrijd binnen kunnen halen. Helaas wisten de tegenstanders de overmacht te vergroten. Er volgen drie doelpunten achter elkaar, als gevolg van een uitgeput Flevo. Stand: 7-14. Jidde Koelewijn kreeg te maken met een laaghartige tegenstander die met een knie tegen het hoofd van de gemotiveerde heren-1 speler een einde maakte aan Jidde zijn speeltijd. Momenten na het ongeval volgde een tegendoelpunt: 7-15. Matthijs Jut wist gelukkig nog een doelpunt te maken dat Flevo op een stand van 8-15 bracht. De heren van DWV maakte in de laatste twee minuten nog gebruik te maken van een overtalsituatie, die de wedstrijd concludeerde in een eindstand van 8-16.

De mannen van Flevo hebben in het stof gebeten, als gevolg van de fysiek sterke en snelle tegenstanders, die het de heren zeer moeilijk maakten. Desondanks zullen de heren van het eerste niet opgeven, maar de tijd nemen aankomende twee weken hard te trainen voor aankomende wedstrijd, de heren van het ZEW. 24 november bij het Jaap van der Krol Bad. Misschien moet het eerste van Flevo binnenkort ook maar eens badjassen aanschaffen.

Doelpunten Flevo: Jelle Wiersma en  Patrick Zwart: 2, Mitchell Fennema, Thomas Tuenter, Ruben van den Bor en Matthijs Jut 1.


Verslag van Sietse Visscher