Afgelopen zaterdag was Telstar/Dé Registermakelaar niet bij machte om de goede lijn van de laatste weken door te zetten. Het was te mager en flets wat de Hoevelakers lieten zien en Noviomagum maakte hier dankbaar gebruik van. Na een 12-9 ruststand werd het uiteindelijk 27-21 voor de Nijmegenaren.

De week voorafgaand aan het duel was al rommelig. De helft van het team was ziek en trainde helemaal niet of half. Neem daarnaast nog wat pijntjes van deze en gene en de voorbereiding was niet ideaal. Ondanks de goede voornemens om dit mee te nemen in de wedstrijd, was het terug te zien in het spel. Tot vlak voor rust konden de Hoevelakers meekomen tot 8-8, nadat een vlotte 3-0 achterstand was gecorrigeerd. Telstar moest echter hard werken voor de doelpunten en moest zich beroepen op individuele kwaliteit en scherpte om aan te blijven haken. Vlak voor rust sloeg de thuisploeg een klein gat van 12-9 en met die stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Direct na rust verkleinde Telstar de achterstand naar twee verschil, maar Noviomagum scoorde op de juiste momenten mee en liep uit naar een verschil van vier. De Hoevelakers waren niet bij machte om er een wedstrijd van te maken, de ploeg speelde te flets, energieloos en zonder beleving. Ondanks invaller Joost Geluk, die aanvallend een sterke invalbeurt kende, liep de thuisploeg uit naar een eindstand van 27-21. Een stand waar niets op af te dingen viel.

Nu eerst het kerstreces, daarna wacht op 6 januari het belangrijke duel tegen Spirit. De Voorthuizenaren hebben evenveel punten en dat zet nog wat extra druk op de derby. Zaterdag 6 januari, sporthal De Slag. Aanvang 19:40 uur, u bent er toch ook?

Verslag: Jan Willem Boer