Daar zag het overigens lange tijd niet naar uit. Na een beroerde eerste helft, waarin MIA een gat van acht (!) doelpunten sloeg, leek er weinig hoop op een zege. Een fenomenale fase in het tweede bedrijf zorgde echter voor een totale ommekeer. Na een eerdere 13-5 tussenstand werd het uiteindelijk 20-21 voor Telstar/Dé Registermakelaar en bleef MIA met een kater achter.

Vorige week werd al vermeld dat coach Ronald Anbeek prima in oplossingen kan denken. Omdat het tweede voorrang kreeg met het oog op een eventueel kampioenschap, werd wederom in een gewijzigde opstelling gespeeld. Om een plan ook daadwerkelijk een oplossing te laten zijn, heb je echter wel spelers nodig die met beleving en energie spelen, maar hier was in de eerste helft tegen MIA niets van terug te zien.

Mat, energieloos en statisch korfbal was wat Telstar die eerste vijfendertig minuten liet zien. MIA maakte hier dankbaar gebruik van en troefde de Hoevelakers op alle fronten af. Tien minuten voor de rust stond het daardoor 13-5 en dit was geenszins vertekend. Uiteindelijk trok Telstar de score nog enigszins bij en drie doelpunten op rij zorgden voor een 13-8 ruststand.

Er waren maar weinig meegereisde supporters uit Hoevelaken die zich niét afvroegen waarom ze naar Amersfoort waren gekomen. Coach Anbeek wisselde in de rust driemaal en dit bleek een meer dan uitstekende zet. Na tien minuten was de score echter 16-10 en leek het er niet op dat er ook daadwerkelijk iets veranderde, maar vervolgens begonnen de Hoevelakers aan een inhaalslag. Zo schoot Ester Vermeij 5 uit 7(!) in die fase en werd in het andere vak met twee ijzersterke dames onder de paal gespeeld, waardoor eindelijk de gewenste herhaling en doelpunten kwamen. Bij 17-17 stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte en was er nog tien minuten te spelen.

Was het dan helemaal de verdienste van Telstar? Zeker niet. Waar Telstar niet thuis gaf in het eerste bedrijf, was het dit keer MIA wat geen schim meer was van de ploeg uit de eerste helft. Telstar had in de laatste fase logischerwijs het momentum en zat in een flow, scoorde vervolgens steeds als eerste en wist met miniem verschil de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bij 20-21 floot de arbiter af en bleef MIA met een kater achter.

Door de zege is het vlaggenschip zo goed als gehandhaafd en kan het naar boven kijken. Koploper HKC staat vier punten boven Telstar en deze tegenstander moet nog naar sportpark Middelaar komen. Nu eerst twee weken rust, daarna wacht de confrontatie met hekkensluiter Victum. Zaterdag 6 mei, aanvang 15:30 uur.

Verslag: Jan Willem Boer