Afgelopen zaterdag keek Telstar/Dé Registermakelaar 1 net als de vorige twee wedstrijden tegen een fikse achterstand aan met rust (12-7). Het was zowel verdedigend als aanvallend ondermaats en resulteerde uiteindelijk in een 27-20 nederlaag tegen Spirit.

In de eerste helft gingen beide ploegen nog gelijk op. Halverwege stond het 6-6 en leek nog van alles mogelijk. Bij Telstar stokte echter de scores en Spirit had minder moeite om de korf te vinden. Het leidde tot een gat van zes doelpunten, dat vlak voor rust nog iets werd verkleind tot 12-7.

Na rust een soortgelijk speelbeeld. Spirit liep steeds verder uit en Telstar scoorde maar mondjesmaat mee. Verdedigend hadden de Hoevelakers het moeilijk met het dynamische spel van Spirit, maar gaf de Voorthuizenaren ook alle ruimte en mogelijkheid om tot doelpunten te komen. Enkele scores vlak voor tijd zorgden ervoor dat de twintig doelpunten nog werden aangetikt, maar dit was alleen om de uitslag draaglijk te maken. Pak op de broek, einduitslag 27-20.

Er zit wel een verhaal achter de uitslagen van afgelopen weken. Het tweede maakt nog kans op het kampioenschap en speelt steevast in de sterkste opstelling. Daarnaast is het vlaggenschip al veilig, maar kampt het met meerdere blessures en afwezigen. Dat neemt niet weg dat er alles aan moet worden gedaan om het seizoen goed af te sluiten.

Komende speelronde zijn de laatste thuiswedstrijden voor de selectie. Voor het eerste betekent dit een wedstrijd tegen de kersverse kampioen HKC op Sportpark Middelaar. Daarvoor mag het tweede aantreden tegen het laag geklasseerde DOS-WK en zullen enkele spelers afscheid nemen. U bent dan ook van harte welkom op Sportpark Middelaar. Aanvang 14:00 en 15:30 uur.

Verslag: Jan Willem Boer