Onder barre weersomstandigheden heeft Telstar/Dé Registermakelaar 1 de eerste uitpunten gepakt tegen NKC ’51. In de tweede helft was de tussenstand 4-12 in het voordeel van de Hoevelakers. NKC’51 kwam nog terug tot 15-17, maar invalster Marijke Kuijsten forceerde de beslissing en zorgde voor een gat van vier. Uiteindelijk werd de stand 16-19.

Met een wind die dwars over het veld stond en een stevige miezerregen werd begonnen aan de wedstrijd in Nijverdal. Langzaam, maar op zeker spelen, zo luidde het devies. Na een kwartier spelen stond het echter pas 1-3 en dat had alles te maken met de afronding, door de weersomstandigheden was die moeizaam. Op 2-3 misten beide ploegen een strafworp, waarna de Hoevelakers een gat sloegen tot 2-8. Om en om scorend werd er gerust bij 4-9.

Na rust wilde Telstar de beslissing forceren en deed dit met succes. Binnen vijf minuten stond het  4-12 en leek de wedstrijd beslist. NKC kroop dichterbij tot 7-13, maar vervolgens bleef het verschil lange tijd op zes doelpunten staan. Bij een stand van 11-17 kende de Hoevelakers een doelpuntloze periode, waar NKC wel de korf makkelijker vond. Met een marge van twee op het scorebord en nog tien minuten te spelen, brak de eindfase aan. Verdedigend stond het op dat moment (weer) sterk, waardoor het aanvalsvak in de gelegenheid kwam om de beslissing te zoeken. Coach Van der Klis had op dat moment Marijke Kuijsten gebracht en met een versierde strafworp en schot besliste zij de wedstrijd. De treffer van NKC bepaalde de eindstand, maar was voor de statistieken: 16-19.

Een mooie overwinning, waarin collectief hard werd gewerkt en uiteindelijk goed met de omstandigheden werd omgegaan. Komende week wacht de laatste veldwedstrijd voor de zaal en dat zal thuis tegen Revival zijn. De ploeg uit Terschuur staat puntloos onderaan, maar Telstar heeft het traditioneel lastig tegen ze. Aanvang 15:30 uur op Sportpark Middelaar. ’s Avonds is er het Oktoberfest in de kantine, u bent voor beide ‘evenementen’ van harte uitgenodigd!

Verslag: Jan Willem Boer.