Afgelopen zaterdag heeft Telstar/Dé Registermakelaar 1 verzuimd om tegen koploper VEO zichzelf te belonen. Verdedigend stond het erg sterk, aanvallend bracht men te weinig. De (uiteindelijke) 15-14 eindstand stond maar liefst zes minuten voor tijd op het scorebord.

Op een druilerig en groot veld in Voorburg werd het opgenomen tegen VEO. De thuisploeg was een bekende van de Hoevelakers. Vorig jaar werd in de zaal ook tegen hen gespeeld en er was maar weinig veranderd in de teamsamenstelling, aan de wedstrijdvoorbereiding lag het dan ook niet.

VEO startte zoals verwacht furieus en kwam al snel op 5-1 voorsprong. Telstar rechtte de rug en kwam terug tot 5-4, waarna beide ploegen tot aan de rust gelijk opgingen. Enkele wissels werden toegepast en dit had resultaat. Met de ruststand van 8-6 was dan ook nog niks beslist.

Na rust bleven de Hoevelakers lang op achterstand staan. Beide ploegen wilden aanvallend korfballen, maar vooral de verdedigingen overheersten. De speerpunten van beide ploegen werden vakkundig aan banden gelegd en dit leidde tot een tactisch steekspel waarin hard werken de boventoon voerde. Op 13-10 was het erop of eronder en Telstar kwam vervolgens snel tot scoren. Met acht minuten te spelen werd de stand gelijk getrokken (14-14). Snel daarop was VEO van afstand doeltreffend en waren de Hoevelakers aan zet. Verdedigend werd de bal steeds vlot onderschept, maar aanvallend miste men precisie in de passing en afronding, of waren de gemaakte keuzes niet altijd even gelukkig. De wedstrijd eindigde dan ook in 15-14 en dit betekende een deceptie voor de hoofdmacht, die met lege handen huiswaarts keerde. Vooral het besef dat er meer in had gezeten en wellicht ook had moéten zitten overheerste.

Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen Juventa. De Hardenbergers hebben tot nu toe tweemaal gewonnen en aan Telstar de schone taak om de schouders eronder te zetten en zelf punten te pakken. Aanvang 15:30 uur, sportpark Middelaar.

Verslag: Jan Willem Boer