Afgelopen zaterdag heeft Telstar zich niet onder het cliché van ‘oliebollenwedstrijd’ vandaan kunnen korfballen. Victum troefde de Hoevelakers op teveel fronten af en ging daarom verdiend aan de haal met twee punten (20-17).

Na een aftastende openingsfase, waarin alleen de scheids gelijk volle bak ging, kwamen beide ploegen korfballend beter in het spel. Aanvallend zetten de Hoevelakers enkele fraaie aanvallen neer, maar het rendement lag te laag om tot veel doelpunten te komen. Daarnaast werden deze aanvallen vaak afgewisseld met passfouten en verkeerde keuzes. Victum profiteerde verdedigend van het gebrek aan scherpte van Telstar en kwam te gemakkelijk tot treffers. Dit leidde tot de ruststand van 10-7.

In de rust kwamen de woorden discipline, beleving en keuzes regelmatig terug. Na rust was dit bij vlagen ook terug te zien, maar Victum had zijn tactische huiswerk gedaan en schakelde de scorende spelers van de Hoevelakers goed uit. Omdat de ploeg van coach Anbeek zich hier te moeizaam aan ontworstelde, kon men het gat niet dichten en kabbelde de wedstrijd naar een terechte eindstand van 20-17. Het was simpelweg te pover wat de hoofdmacht liet zien om aanspraak te maken op punten. Komende week wacht de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek. Wil Telstar niet voor niets de rit naar Enschede maken, zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt. Aanvang 15:20 uur in de Diekmanhal.

Verslag: Jan Willem Boer.