Afgelopen zaterdag bleek ODIK niet voor niets de ongeslagen koploper. Ondanks een verdedigend plan, stond het met rust al 17-8 voor de thuisploeg. De tweede helft was iets beter, maar het krachtverschil was te groot om er een interessant duel van te maken. Eindstand 33-20.

Na de oorwassing van de eerste ontmoeting (14-31), was Telstar er alles aan gelegen om een beter resultaat neer te zetten in de return. Er werden tactische plannetjes bedacht en wat geschoven in de vakken en dit had deels zijn uitwerking. Tot 9-6 was hier sprake van, maar vervolgens liepen de Barnevelders uit naar 15-7 en beslisten zij de wedstrijd al vroeg. Ondanks dat het aantal tegentreffers hoog was, werd er ook genoeg onderschept. Het was vooral aanvallend dat het spaak liep, want acht scores is simpelweg te weinig.

Na rust produceerde Telstar de eerste twee treffers, maar op 21-11 was het ODIK dat de marge voor het eerst op tien bracht. Om en om scorend kabbelde de wedstrijd naar het einde. Telstar wilde wel, maar was aanvallend niet bij machte om een vuist te maken. Verdedigend deden de Hoevelakers wat ze konden, maar werden ze te vaak afgetroefd door de Barnevelders. De eindstand van 33-20 was dan ook niet eens geflatteerd. Had het verschil minder groot moeten zijn? Ja, dat wel. Met wat meer vechtlust en een hoger afrondingspercentage had dat ook prima gekund.

Enfin, komende week wacht MIA. De nummer twee van de competitie is welbekend bij de Hoevelakers en dat is andersom niet anders. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en dat leidt meestal tot spannende wedstrijden. Aanvang 19:40 uur, sporthal De Slag. U komt ons toch ook aanmoedigen?

Verslag: Jan Willem Boer