Zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Noviomagum. De punten waren broodnodig in Hoevelaken, maar het liep anders. Na een 6-10 ruststand ging een onmachtig Telstar van het veld af met een verlies van 15-22. Doorloopballen, strafworpen, korte kansen, schoten die geen mand raakten… het was te gebrekkig in de afronding wat Telstar liet zien. Verdedigend stond het prima. Noviomagum had echter alle tijd en ruimte om de voorsprong uit te bouwen, maar dat kwam meer door het ontbreken van treffers van de thuisploeg dan het ontbreken van verdedigende druk. Via 4-6 werden de kleedkamers opgezocht bij een stand van 6-10.

Na rust bleef het verschil vier doelpunten tot 8-12, maar daarna sloegen de gasten een gat van zes. Er was inmiddels al veel gewisseld, maar het sorteerde geen effect. Té veel spelers gaven niet thuis en aanvallend werd te weinig gebracht om het Noviomagum moeilijk te maken en nog enige spanning in de wedstrijd te brengen. Via 10-16 kabbelde de wedstrijd naar een eindstand van 15-22.

Ondanks de vele aanmoedigingen van de supportersvereniging met bijbehorende geluidsinstallatie, gaf de hoofdmacht niet thuis. Nu eerst twee weken rust, daarna wacht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Alleen winst bij en tegen Spirit is voldoende voor directe handhaving. Anders wacht een ‘play-down’ wedstrijd een week later. Zaterdag 10 maart, 20:10 uur, sporthal De Voorde in Voorthuizen.  We hebben uw support nodig, laat de hal rood-wit kleuren, tot dan!