Afgelopen zaterdag stond de derby tegen MIA op het programma. In het verleden zijn dit altijd spannende wedstrijden gebleken en ook dit keer was dit zo. Na een 13-12 ruststand was het opponent MIA dat vlak voor tijd een gat sloeg en de wedstrijd naar zich toe trok. Eindstand 26-23.

Het was stuivertje wisselen in de eerste helft, met tussenstanden van 6-6 en 11-11. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder en scoorden er rustig op los. In vergelijking met vorige week, speelden Telstar met aanzienlijk meer gedrevenheid en waren de aanvallen vloeiender. Vlak voor rust kwamen de Hoevelakers op voorsprong, maar twee scores op rij van de thuisploeg bepaalden de ruststand: 13-12.

Na de pauze was het Telstar dat goed van start ging, maar meerdere opgelegde kansen werden niet benut. Dit gaf de Amersfoorters de kans om het initiatief naar zich toe te trekken en uit te lopen naar 16-12. De equipe van Van der Klis haakte echter aan en kwam via 17-15, terug tot 19-18. Het schudde MIA wakker, want met een reboundoverwicht en makkelijk scorende dames in het voorveld, liep de thuisploeg wederom weg. Via 22-18 stond het grootste verschil op het scorebord bij een stand van 25-19. Telstar wist de schade nog te beperken, maar kon helaas niet meer de spanning in het duel terug brengen. De goed leidende scheidsrechter Smit floot vervolgens af bij een stand van 26-23.

Komende week wacht de uitwedstrijd tegen TOP Vroomshoop. Een onbekende tegenstander voor de Hoevelakers, maar de kans bij uitstek om de eerste punten van de zaalcompetitie te pakken. Aanvang 18:30 uur, sporthal Het Punt.