Afgelopen zaterdag heeft Telstar/Dé Registermakelaar alvast een vervroegd Sinterklaascadeau uitgepakt in de vorm van twee punten. NKC ’51 bood felle weerstand, maar was niet bij machte iets aan de uitkomst te veranderen. Na een 11-9 ruststand, werd de score in de tweede helft door beide ploegen herhaald: eindstand 22-18.

In het eerste bedrijf ging het in eerste instantie qua scores gelijk op. Telstar was verdedigend en aanvallend nog niet scherp genoeg en dit was goed zichtbaar. Alleen Bas Hopman had hier geen last van en had bij een stand van 7-6 al vier treffers voor zijn rekening genomen. Halverwege de eerste helft, bij een stand van 9-6 werden in een time-out de verdedigende puntjes op de welbekende ‘i’  gezet en met resultaat. NKC kwam na de hervatting nauwelijks onder de druk vandaan en leed veel balverlies. Aanvallend was het lek echter nog niet gedicht, want met name één aanvalsvak had moeite om de korf te vinden. Het voorkwam dat Telstar voor rust al uitliep van NKC, want de bovenliggende partij was men zeker. Uiteindelijk werden de kleedkamers opgezocht bij een stand van 11-9.

In de tweede helft bleef men verdedigend in controle, waar met name Vivian Hafkamp zich onderscheidde door haar dame volledig lam te leggen. Aanvallend liep men na rust uit tot 16-12, maar NKC gaf nog niet op. Bij een stand van 18-17 was het echter Arjan Westeneng die de bal opraapte en heerlijk afrondde. Telstar speelde het restant goed uit en liep uit tot 22-17, waarna NKC het slotakkoord mocht verzorgen. Eindstand 22-18.

Verdedigend sterk en stabiel, voor de tweede keer op rij maar 18 tegentreffers in de zaal, met schotklok. Dat is prima. Komende speelronde wacht de confrontatie tegen Rigtersbleek. Op het veld werd er nog verloren met 18-15 van de fysiek sterke en lange Enschedeërs, maar de hoofdmacht zal er alles aan doen om die uitkomst ditmaal om te draaien. Aanvang 19:40 uur, sporthal De Slag. U bent er toch ook?

Verslag: Jan Willem Boer