Tegen Rigtersbleek had de hoofdmacht geen moment aanspraak op de winst, ondanks dat het aan werklust niet ontbrak. Via een 6-12 ruststand werd het verschil nooit kleiner dan vier en werd het uiteindelijk 15-20. Door de winst van ‘buurman’ Sparta op nummer zeven Juventa, is handhaving voor de Hoevelakers echter een feit. 

De Hoevelakers hadden moeite met het lengteoverwicht van de bezoekers. Neem daarbij dat het vizier niet op scherp stond en je hebt een lastige wedstrijd. Er werd hard gewerkt en verdedigend stond het zeker in de tweede helft uitstekend, maar de thuisploeg had simpelweg te veel pogingen en tijd nodig om tot doelpunten te komen. Via een ruststand van 6-12 werd het uiteindelijk 15-20. Rigtersbleek stapte meer dan terecht met de punten in de auto, terug naar Enschede. 

Zoals eerder vermeld handhaaft de hoofdmacht zich ondanks dit verlies. Buurman Sparta Nijkerk vervulde zijn sportieve plicht en won bij Juventa, waardoor laatstgenoemde op basis van onderling resultaat met de Hoevelakers hoe dan ook op plek zeven blijft staan en is veroordeeld tot een beslissingswedstrijd. Verder is de moeite van het vermelden waard dat de A1 geheel volgens verwachting ongeslagen kampioen is geworden en het tweede zijn eerste punt heeft gepakt in de reserve Overgangsklasse. Klasse van de junioren en loon naar werken voor de jonge ploeg van scheidend coach Maarten de Jong!

Komende week geen wedstrijd in verband met Pinksteren. Op 26 mei speelt Telstar zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen NKC ’51. In de vorige drie ontmoetingen wist de hoofdmacht tweemaal te winnen, éénmaal werd verloren met 26-27. Sportpark Middelaar om 15:30 uur, u bent van harte uitgenodigd!

Verslag: Jan Willem Boer