Afgelopen zaterdag is Telstar er niet in geslaagd nu al handhaving af te dwingen. Winst was daarvoor noodzakelijk, maar Juventa haakte aan in plaats van af. De punten bleven in Hardenberg en dat was onnodig, gezien de eindstand van 14-13.

Het zonnetje scheen overdadig op het mooie complex in Hardenberg, maar de stevige wind zorgde voor de nodige verkoeling. Het was Juventa dat in de openingsfase het initiatief had, zowel in de score als qua veldspel. Telstar had moeite met de scheidsrechter die niet of nauwelijks op zijn fluit wenste te blazen, maar zat er sowieso niet lekker in. Ondanks een snelle achterstand, werkte de ploeg van Van der Klis een 6-3 achterstand weg en leek in de slotfase zelfs met een voorsprong te gaan rusten. Slordigheden zorgden er echter voor dat Juventa een 7-8 stand om wisten te buigen naar 9-8.

Na rust was het Telstar dat de beste kansen op de gelijkmaker liet liggen. De Hardenbergers profiteerden en liepen uit naar een 13-9 voorsprong. Aanvallend liep het ongelofelijk stroef. Men wilde wel, ging de duels ook aan, maar de afronding was zonder overtuiging. Van der Klis greep in en bracht onder andere Joost Geluk, die wel de korf wist te vinden. Met het nodige vechtkorfbal ging Telstar in de achtervolging en haakte het aan bij het stilgevallen Juventa. Bij 14-12 en nog zeven minuten te spelen kon het alle kanten op. Ook de 14-13 viel, maar de resterende twee minuten werd de bal nog wel twee keer naar de aanval gebracht, maar leverde het niks op.

Door het verlies is er in principe niks aan de hand, maar directe handhaving vier wedstrijden voor het einde zou wel prettig zijn geweest. Ondanks dat de ploeg uit Hoevelaken na kampioen VEO (gefeliciteerd nog!), de minste tegendoelpunten heeft van alle teams uit de competitie, komt men vooral aanvallend niet lekker uit de verf. Een schone taak om daar verandering in aan te brengen voor de wedstrijd tegen NOVA komende zaterdag. Aanvang 15:30 uur in Bilthoven. U bent van harte welkom!

Verslag: Jan Willem Boer