De eerste derby van het zaalseizoen voor Telstar/ De Register Makelaar 1 werd afgewerkt tegen Antilopen/Lancyr Deelen 1. In een volle sporthal ‘De Slag’ werd de ploeg van Daan van de Klis in de tweede helft op individuele klasse verslagen.

De start van de wedstrijd gaf een gelijk opgaand beeld. De ploegen scoorde om en om, maar na een 3-3 stand wist Antilopen een eerste gaatje te slaan van twee doelpunten. De rest van de eerste helft wist Telstar nog een keer terug te komen tot een doelpunt verschil, maar door veel doelpunten uit standaardsituaties wist Antilopen het verschil vlak voor rust te vergroten naar vier verschil. Een slimme actie van Arjan Westeneng zorgde 3 seconden voor tijd nog voor een strafworp in het voordeel van Telstar en een 12-15 ruststand.

In de rust werd uitgesproken dat er goed korfbal op de mat werd gelegd en hard gewerkt werd. Verloren was er nog zeker niet en met deze instelling werd de tweede helft ingegaan.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in de eerste minuten van de tweede helft. Waar Telstar vooral de dames in stelling bracht was dit bij Antilopen andersom. Tien minuten na rust zag Telstar een vrijwel zekere goal de mand uitdraaien en Antilopen direct de aanval daarna een vier goals verschil maken.Achteraf kan gezegd worden dat dit de spreekwoordelijke nekslag was voor Telstar. Antilopen liep in het laatste kwartier uit naar zes en acht goals waar Telstar moeite had om mee te blijven scoren, eindstand 21-30.

Telstar 2 pakt daarentegen in een zeer spannende, verhitte wedstrijd wel de punten tegen Antilopen 2. De ploeg streed 60 minuten lang voor de voorsprong die ze uiteindelijk met een 20-18 eindstand over de streep wist te trekken.

Verslag: Joost Geluk