Voor Telstar/Dé Register Makelaar 1 stond afgelopen zaterdag een belangrijk duel met ODIK uit Barneveld op het programma. Telstar deelde met de Barnevelders de tweede plaats in de poule. De inzet was duidelijk: wie zou er na deze wedstrijd in het spoor van koploper NKC’51 blijven?

De score ging gelijk op in de beginfase van de wedstrijd. Na een stand van 2-2 wist Telstar een voorsprong van 2-4 te pakken. Met gevarieerd spel bleef Telstar de eerste helft aan de goede kant van de score. Daarnaast werden de spitsen van ODIK door goede verdediging van het scoren afgehouden. ODIK-coach Hugo van Woudenberg had dan ook een time-out nodig om de wedstrijd een andere wending te geven. Dit leek zijn vruchten af te werpen, want de thuisploeg kwam terug tot 6-6. Echter maakte Telstar via een snelle en slimme aanval direct 6-7. In de laatste fase van de eerste helft lukte het Telstar helaas niet meer om tot kansrijke pogingen te komen. Dit gaf ODIK de kans om langszij te komen en zelfs een voorsprong te pakken. Met een stand van 9-7 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De thuisploeg startte de tweede helft scherp en maakte meteen 10-7. Telstarcoach Daan van der Klis bracht een wissel en verkleinde het gat tot 11-10. Een spannend slot van dit boeiende duel leek in aantocht. Niets was minder waar. ODIK bracht ook enkele wissels. Door scherpe schoten van grotere afstand werd de voorsprong uitgebreid tot 15-11. Via een mooie aanval kwam Telstar nog even terug naar 15-12. In de eindfase maakte ODIK het duel definitief af en zette een eindstand van 18-12 op het scorebord.

Gemengde gevoelens in het kamp van Telstar. Na een goede start wisten de Hoevelakers dat het ODIK pijn kon doen: een stunt hing in de lucht. Echter toonde ODIK zich aan als titelkandidaat op basis van veel individuele kwaliteiten.

Volgende week is er voor de selectie van Telstar/Dé Register weer een thuisprogramma. S2 speelt tegen KV Wageningen 3 om 14:00u. Om 15.30u neemt S1 het op tegen oude bekende Juventa uit Hardenberg. Spannende en belangrijke wedstrijden voor onze selectie waar uw steun ook weer nodig is. Tot volgende week!