Zaterdag 14 mei is er een nieuwe foto bijgeplaatst in de Gallerij Der Groten van volleybalvereniging Surf: Meisjes A1 tikte in een eenvoudige wedstrijd het kampioenschap overtuigend met 4-0 binnen.

Bij de start van het tweede seizoen in december was de opdracht van Coach Nijenbrinks en zijn pupillen al glashelder: De kampioenstitel en niks minder! En die klus namen Sharon van der Horst, Maaike van de Woude, Ilse Hemstra, Mijke Hekman, Mandy Pol, Merel Doppenberg, Marleen Beekman en Quinty Hoksbergen gretig aan. En met het gewenste resultaat: Na 5 wedstrijden was er slechts één set verloren gegaan. Hierdoor was het winnen van de Titel afgelopen zaterdag nog slechts een formaliteit.

Coach Nijenbrinks verklaart: ‘Eigenlijk waren we het hele seizoen een maatje te groot voor de meeste tegenstanders. Door onze hoge servicedruk kwam geen enkele opponent in het spel en doordat de aanvalsters ook nog eens bijzonder effectief waren, ontkwam niemand aan onze Toorn des Victorie!’. Mooie woorden natuurlijk, maar op de vraag of dat de hele verklaring was, geeft Nijenbrinks toe: ’Deze meiden gaan ook echt voor elkaar door het vuur. Dat maakte elke wedstrijd voor iedereen tot een waar feest. Ondanks de overmacht werd er altijd vol passie en vuur gevochten voor elk punt, zodat er geen losse eindjes overbleven. Ook wil ik invalcoaches Brink en Van Hamersveld bedanken voor hun sublieme invalwerk.’

Voor het oog van een overvolle tribune liet Meisjes A zaterdag tegen Udeo nog een keer voor het thuispubliek zien waarom de eerste plaats meer dan terecht is: Udeo werd met 4-0 volledig ingeblikt. Onder luid applaus werden de meiden aansluitend gehuldigd om vervolgens de traditionele rit op de platte kar door het dorp te maken.

Wie de meiden nog één keer in actie wil zien, kan zich zaterdag 21 april om 13:00 melden in Heerde voor de wedstrijd tegen HEC MA1.

Verslag en Foto’s: Alexander Gijsen