Op de laatste thuisdag van volleybalvereniging Surf hebben de beide vlaggenschepen uitstekende zaken gedaan! Heren 1 rekende met 4-0 af met hun ‘angstgegner’ Ormi uit Epe, terwijl Dames 1 op het veld naar huis VZK met 4-0 huiswaarts stuurde.

Definitie van de Angstgegner: “Tegenstander die, door de slechte resultaten die er in het verleden tegen behaald werden, bij voorbaat hevige angst inboezemt bij een sportploeg; gevreesde tegenstander”. En dat is dus precies de omschrijving die past bij Ormi. Om onverklaarbare reden verliezen de Surf mannen altijd van Ormi. Ook als de Hoevelakers op papier stukken beter zijn. En dat werd de laatste jaren steeds erger, tot aan bibberende knietjes aan toe als er weer naar de Provincie moest worden afgereisd.

Maar daar is dus nu een eind aan gekomen in een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging. Met klinkende cijfers zijn de demonen uit het verleden weer terug in de doos van Pandora gestopt. En dat was met name te danken aan het effectieve spel van Van der Stelt, die zo ongeveer elke bal scoorde die hem voorgeschoteld werd.

Voor de dames ligt de zaak nog een stuk spannender. 3 maanden geleden gaf nog geen positiviteitsgoeroe een florijn om de kansen van de dames: Stijf onderaan, met 10 punten achterstand op plek 11. Maar het onmogelijke gebeurde: directe concurrenten werden overwonnen en er werden zelfs punten gepakt tegen de top 6! Met als resultaat dat de dames inmiddels geen laatste meer staan, maar 11e! En sterker nog, bij winst zouden de Hoevelakers nóg een plaatsje stijgen.

Van spanning leek geen sprake: Surf startte met Brink, Olde Scheper, Van Ginkel, Overmars, Kas en Sinnema. Surf stond gelijk voor, maar daarna nam VZK het over door een sterke service. Vanaf 15-15 nam Surf echter het initiatief en wist Surf de set te winnen met 25-18.

De tweede set begon Surf met hetzelfde team weer wat zwakjes, maar door een onovertroffen vechtlust ging de stand gelijk op. Dit collectief zorgde ervoor dat Surf won met 25-21.

De Derde set startte weer hetzelfde team en vol enthousiasme zette Olde Scheper gelijk 8 punten op de teller. Dit herhaalde van Ginkel, Kas en de invaller de Groot. Het ging zo goed dat er 25-10 gewonnen wordt.

3-0 voor Surf maar de dames kenden geen genade. VZK mocht nog een paar balletjes op de grond leggen, maar de 4-0 was al snel een feit.

Aankomende donderdag de laatste wedstrijd tegen de directe concurrent ESV in Elspeet. Bij 4-0 winst zijn de dames veilig voor de nacompetitie!

Verslag en Foto’s: Alexander Gijsen