Jumping Indoor Nijkerk in manege Luxool
Het grootste springevenement van de regio staat weer voor de deur. Vanaf 27 februari tot en met 2 maart wordt voor de 36e keer Jumping Indoor Nijkerk gehouden in manege Luxool. Nationale springruiters strijden dan voor de prestigieuze Torenbokaal.

Maranke Pater – De Stad Nijkerk

Door de aanpassingen die in manege Luxool hebben plaatsgevonden kan de hoogste springrubriek, de 1.40 m op de vrijdagavond worden verreden. De rijhal heeft een lengte van 125 meter en door het nieuwe dak is het een lichte hal geworden. Henk Jan Smit, organisator: ,,Jumping Indoor Nijkerk heeft de hoogste vorm van paardensport die hier in de regio gehouden kan worden. Er komen bekende springruiters op af zoals Niels Brussen, Dennis van den Brink en Anne van Vulpen, die komen rijden omdat wij zo’n fijne accommodatie hebben.”

TORENBOKAAL

Gert-Jan van Esveld is lid van manege Luxool. Hij heeft op schaal de Nijkerkse Toren laten uittekenen binnen zijn adviesbureau. Smit: ,,Vervolgens heeft hij door een 3D printer torenbokalen laten uitprinten die we als wisselbokalen gebruiken, waardoor we nu een unieke prijs hebben om weg te geven aan de winnaars. Vorig jaar zijn de torenbokalen al voor het eerst uitgereikt en nu hebben we een 2.60 meter hoge toren gemaakt van aluminium, die goed zichtbaar in de ring geplaatst wordt, als beeldbepaler van dit springconcours. Op een grote videowall komen de uitslagen te staan. De winnaar van de 1.40 rubriek gaat er naast de Torenbokaal vandoor met een prijs van vijfhonderd euro. Er wordt een speciaal VIP terras ingericht voor de grote sponsoren die het evenement mogelijk maken en er wordt een loterij gehouden om het evenement gratis toegankelijk te kunnen houden.

,,We hebben verwarmde tribunes en omdat zowel de vrijdagavond als de zaterdagavond een spectaculair schouwspel beloven te zijn komt er zeker veel publiek op af.” De organisatie zet mensen in de spotlight die op de voor- of achtergrond meewerken aan het evenement. Door middel van stukjes op social media worden deze ‘drijvende krachten’ voorgesteld.

Voor meer informatie: jumpingindoor-nijkerk.nl en luxool.nl

Lees de rest van het artikel in de krant of op Stadnijkerk.nl.