Met een druk op de knop hebben burgemeester Gerard Renkema en drie hulpverleners donderdagavond 6 december het startschot gegeven voor de achtste editie van het schaatsspektakel Nijkerk on Ice.  Aan alles straalt het uit dat het ijsfeest dit jaar grootser, professioneler en kleurrijker is dan ooit. Tientallen vrijwilligers kwamen donderdag bijeen met veel sponsors om het winterpaviljoen en de prachtige ijsbaan te bewonderen.

Het publiek kan vrijdagmiddag voor het eerst kennismaken met het Nijkerkse ijs. Vervolgens duurt het tot zaterdag 5 januari dat het weer wordt afgebroken. De prijzen zijn hetzelfde gebleven en ook de meeste activiteiten zijn gehandhaafd. Zo is er schoolschaatsen, zijn er clinics, discoschaatsen, thema-avonden en kinderpartijtjes. Voor kleuterochtenden in de kerstvakantie zijn de schaatsen vrij beschikbaar. Wel worden de kinderen nu voorzien van een helm. Verder is er een curlingcompetitie die zeven voorrondes telt en een finale. Hiervoor hebben zich 47 teams gemeld. De organisatie is nog op zoek naar 1 team. 

Op vier zondagen is de ijsbaan open en er wordt ook getracht om op 1 januari geopend te zijn. Old Niekark en Holland Events zijn zo enthousiast over de catering dat zij dit deel in eigen beheer nemen. De muntjes voor de bezoekers worden afgeschaft. Voortaan kan alleen contant worden betaald voor een drankje of een hapje.

Tekst en foto’s Kees van den Heuvel / Aalt Guliker