Bron: Rob Schoon – De Stad Nijkerk
Zowel de organisatie als de spelers van Sparta Nijkerk JO19-1 kijken uit naar de strijd om de Covebo Cup. Op zaterdag 12 januari vanaf 11.00 uur is De Ebbenhorst het strijdtoneel met een sterk deelnemersveld. ,,Voor ons is het een mooie uitdaging en we kunnen kijken waar we staan ten opzichte van andere ploegen”, aldus Stan Onland.

De aanvoerder van Sparta Nijkerk JO19-1 heeft er zin in na een korte winterstop. ,,Het is weer de eerste keer dat we wedstrijden spelen en dan meteen tegen sterke ploegen als AFC Amsterdam, BFC Bussum en UDI’19 uit Uden. Niet alleen een sportieve uitdaging voor ons, maar ook voor de organisatie want het is de eerste editie van dit toernooi voor de JO19-1 bij Sparta Nijkerk.”

Naast de reeds genoemde ploegen spelen de JO19-1 teams van IJsselmeervogels (Bunschoten-Spakenburg), DVS’33 (Ermelo), De Treffers (Groesbeek) en Victoria (Loosdrecht) in de tweede poule om zich te plaatsen voor de kruisfinales. ,,Ik verwacht veel leuke wedstrijden, want iedereen wil toch laten zien wat ze kunnen. Naast de deelnemende verenigingen zal het me niet verbazen als ook andere verenigingen een kijkje komen nemen.”

[VEEL AANDACHT]

De organisatie heeft alles goed voorbereid en alleen sneeuwval kan roet in het eten gooien. ,,Ik weet dat ze erg veel tijd en moeite in de voorbereiding hebben gestoken, zelfs inclusief onafhankelijke arbitrale trio’s. En via de (social) media hebben ze er alles aan gedaan om zoveel mogelijk toeschouwers naar De Ebbenhorst te lokken. Ook voor hen hoop ik op een geslaagde editie.”

De eerste poule wedstrijden beginnen zaterdag 12 januari om 11.00 uur en om 14.30 uur beginnen de kruisfinales. Het toernooi wordt qua voetbal om 15.30 uur afgesloten met de finale. ,,Hopelijk wordt het een mooie sportieve voetbaldag, zodat we erna tijdens de afterparty een leuk feestje kunnen bouwen.”

Foto: Lodewijk Schoon

Klik hier voor de rest van het artikel