Op een zonovergoten Ebbenhorst ontving Sparta Nijkerk zaterdagmiddag om drie uur in de middag SDC Putten. Vanaf minuut 1 was er een licht veldoverwicht voor de Spartanen. In het derde kwartier van de eerste helft wist Sparta de score open te breken. Bij een vrije trap van Quincy van Waveren was het de oplettende Janic Makizodila die heel beheerst de 1-0 naar binnen schoof. Bij deze stand gingen de heren naar binnen voor een bakkie thee.

De tweede helft ving aan met een SDC Putten dat meteen doorhad dat er iets moest gebeuren. Het eerste kwartier was dan ook in het voordeel van de Puttenaren. Na dat kwartier scoorde Sparta Nijkerk, een beetje tegen de verhoudingen van dat moment in, de 2-0. Jorn Mocking, die het veld was opgekomen voor Ali Alkan, schoof de bal netjes onder de keeper van SDC Putten door de goal in.

Hierna gaven de Puttenaren door hun spel aan dat het toch eigenlijk wel zo’n beetje klaar was, de fut was er bij hen uit. Het loeren was nog op een counter om zo de aansluitingstreffer te maken deze bleef echter uit doordat de defensie van Sparta Nijkerk de boel toch echt goed op orde had deze middag. Met in de hoofdrol een uitmuntende Brian Willemse die punten binnenhield voor Sparta Nijkerk op deze mooie zaterdag, hij werd dan ook volledig terecht uitgeroepen tot Man Of The Match. Leuke bijkomstigheid was nog dat toen de scheidsrechter af floot er een enorme oranje luchtballon over het veld kwam gevlogen. Kan geen toeval zijn toch?

Een mooie, goede, zakelijke en gedegen overwinning van Sparta Nijkerk tegen SDC Putten dat tot voor aanvang van de wedstrijd nog derde stond in de zaterdag hoofdklasse B.sparta-sdc-1 sparta-sdc-2 sparta-sdc-3 sparta-sdc-4 sparta-sdc-5 sparta-sdc-6 sparta-sdc-8 sparta-sdc-9 sparta-sdc-10

Foto’s: Marjet van Ruitenbeek Fotografie.