Totaal onnodig heeft Sparta Nijkerk VR1 zaterdag weer 2 punten laten liggen in de competitie. In en tegen Dieren werd het 1-1 door een tegendoelpunt in de blessuretijd. De wedstrijd begon nog zo goed; Sparta Nijkerk zette vanaf de aftrap meteen druk en al in de 2e minuut was het raak. Elouise van Essen gaf de steekpass en Jivika van Loenen rondde af.

Helaas kreeg deze vroege voorsprong geen goed vervolg. Het tempo was veel te laag en de Spartanen lieten zich fysiek te makkelijk afbluffen door de vrouwen uit Dieren. Desondanks toch een aantal kansen om de score verder op te voeren, maar de schoten waren te slap, gingen naast of op de keepster. Dieren was vooral gevaarlijk vanuit de corner, maar kreeg de bal ook niet tussen de palen.

De 2e helft speelde Sparta Nijkerk veel op de helft van Dieren, maar ook nu lukte het niet om het net te vinden. Pech had het ook, toen een uitstekend schot van Elvira Dokter via de binnenkant van de paal voor het doel langs rolde.

Al 4 keer dit seizoen werd een 1-0 over de streep getrokken en daar leek het ook nu weer op. Tot de blessuretijd; een corner van Dieren werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar in de rebound stuiterde de bal via de kluts zo maar het doel in. Sparta Nijkerk mocht nog aftrappen, had zelfs de 1-2 nog kunnen maken, maar de tijd was op. Vol ongeloof stapte Sparta Nijkerk van het veld. Dieren speelde een prima wedstrijd, maar de Spartanen hadden het vooral aan zichzelf te wijten dat het niet met de 3 punten terug kon naar Nijkerk.

Na het gelijke spel van vorige week dus weer een domper voor Sparta Nijkerk. Verdedigend zit het goed, maar aanvallend zal er echt meer gebracht moeten worden om dit soort onnodig puntverlies te voorkomen. Sparta Nijkerk is ook na 7 wedstrijden nog steeds ongeslagen en koploper, maar concurrent SDC Putten VR1 kwam 2 punten dichterbij.

Laat SDC Putten nou net de volgende tegenstander zijn; een prachtig affiche voor een regelrechte kraker tussen de nummer 1 en de nummer 2, zaterdag 17 november om 17:00 uur op het hoofdveld van de Ebbenhorst.

Verslag: Hans Stam