Makkelijk ging het niet, maar met veel strijdlust zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk er zaterdag in geslaagd om de 3 punten in Nijkerk te houden. Leeuwin van de Week Julia van Polen mocht de aftrap nemen en scoorde de eerste treffer van de middag. Er zouden er nog 5 volgen. Sparta Nijkerk opende goed en kwam in de 10e minuut op voorsprong door een droge knal van Sanne van de Pol. De andere 2 kansen werden gemist, helaas een manco van de laatste weken.

De voor de Spartanen onbekende tegenstander bleek een taaie en fysieke ploeg met een aantal prima speelsters, waarvan met name de spits opviel met haar snelheid en behendigheid. Na het uitvallen van de geblesseerde Lara van Roon en een enorme hagelbui, was het dan ook deze spits die de gelijkmaker kon intikken. Vlak voor rust kreeg ze nog een enorme kans, maar gelukkig voor Sparta schoot ze naast. Rust 1-1.

In de 2e helft weer het initiatief bij Sparta Nijkerk en ’t Harde dat loerde op de counter. De verdediging van Sparta Nijkerk bleef moeite houden met de spits van ’t Harde, met als resultaat de 1-2 in de 61e minuut. Een tegenvaller, maar de Spartanen stroopten de mouwen op en deinsden niet terug voor het fysieke geweld van ’t Harde. Eline Tingen schoot de 2-2 tegen de touwen op aangeven van de uitstekend spelende Lieke van de Grootevheen.

Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar 5 minuten voor tijd een meevaller voor Sparta Nijkerk, toen een ongelukkige handsbal een penalty opleverde. Eline Tingen werd daar niet zenuwachtig van en werd zo de uiteindelijke matchwinner.

De 3-2 kwam niet meer in gevaar en gaf veel opluchting en blijdschap.

Zaterdag 18 november zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk vrij. Op 25 november wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen ASV Dronten VR1.

Verslag: Hans Stam