Op een druilerige zaterdagmiddag heeft Sparta Nijkerk zich een goede dienst bewezen door een punt te pakken tegen de koploper in de hoofdklasse B, ACV Assen. De eerste helft was het bekijken niet echt het waard, de bovenliggende partij was de thuisploeg. In de 36e minuut was er een kansje voor Rick Boersma om de score te openen, keeper Wormmeester van ACV Assen kon met zijn vingertoppen de bal nog naast tikken. Meteen daarna een kansje voor Ali Alkan maar ook hij trof geen doel.

Ondanks het ietwat betere spel van ACV Assen gingen we “thee” drinken met een russtand van 0-0. Na de thee kregen we een wat andere wedstrijd voorgeschoteld door de heren van Sparta Nijkerk en ACV Assen. Al snel (52e minuut) was er een mooie aanval over rechts via Quincy van Waveren die Ali Alkan perfect bediende zodat deze de 0-1 kon binnenschuiven.

Lang kon Sparta Nijkerk van deze voorsprong niet genieten, men was nog niet uitgejuicht of het stond al weer 1-1. Doelpuntenmaker voor ACV was Saber Hendriks. Sterker nog, een minuut of vijf later tastte Brian Willemse volledig mis bij een vrije trap van Erik Eleveld waarop Guus de Vries de 2-1 kon binnenkoppen. In de 68e minuut voerde Sparta Nijkerk trainer Marco Roelofsen een dubbele wissel door, Bilal Amerzagouio en Sefanja Davids werden van het veld gehaald en Jorn Mocking en Sebastiaan van Kammen kwamen er voor hen op. Je weet als Mocking erop komt dat er dan ook meteen wat reuring het veld opkomt.

In de 71e minuut stiftte hij dan ook de bal meteen maar even naast, dient gezegd dat dit een goal had moeten zijn, maar goed dit was dus met recht een “gemiste kans”! Doordat Roelofsen in de 79e minuut ook nog Mark Groendewoudt het veld opbracht en Quincy van Waveren eraf haalde, hield dit in dat Janic Makizodila naar voren werd gedirigeerd door de trainer. Janic en Jorn voorin moesten het gevaar op gaan leveren tegen ACV Assen. Het duurde nog best lang voordat Sparta Nijkerk echt doorhad dat deze lange jongens voorin stonden en het opportunistisch ballen pompen bleef te lang uit. In de 85e minuut hadden we nog een dingetje, een voorzet van ACV’er Molema leek er in te gaan bij de eerste paal van Brian Willemse, goal of geen goal?

De scheidsrechter vond van niet en dat doet er toe. Uiteindelijk werd de bal er toch een keer ingepompt, de afvallende bal was een prooi voor de goed spelende Donny van de Wal, met een enorme uithaal trapte hij de bal in de touwen achter ACV doelman Ben Wormmeester. Een enorme opluchting voor alles wat Spart Nijkerk was. Hierna werd Makizodila weer naar achteren gehaald om het gelijk spel over de streep te trekken. Wat restte was eerlijk gezegd een katterig gevoel omdat het Sparta Nijkerk publiek voelde dat er in de laatste 10 minuten toch nog iets meer had ingezeten. Het behaalde punt mag echter worden gekoesterd, per slot van rekening werd het behaald tegen de koploper en ook nog eens in een uitwedstrijd.