Woensdagavond heeft Sparta Nijkerk gewonnen met 2-4 in Wageningen van Duno uit Doorwerth. In een eerste helft waar Sparta Nijkerk als een oude man de wedstrijd inging en Duno D dat deed als een jonge kerel. Duno walste over Sparta Nijkerk heen in de eerste 40 minuten, het was maar goed dat ze dat alleen deden met snel voetbal en niet eens echt met scoren want na 13 minuten stond het al 2-0 en daarna stagneerde de scoringsdrift bij hen, zo niet het snelle voorwaartse voetbal dat duurde tot de 40e minuut, daarna namen de Nijkerkers het over. De bal ging sneller rond in het Nijkerkse kamp en dan merk je meteen dat het voetbal ook beter wordt en minder slordig.

In de 40e minuut kreeg Sparta Nijkerk een vrije trap op de rand van de zestien en Quincy van Waveren wist daar wel raad mee. Via de rechterpaal verdween de bal in het doel. Het Nijkerkse publiek ging zich ermee bemoeien en slechts een dikke minuut later haalde Donny van der Wal uit, een weergaloze goal! In minder dan vijf minuten wist Sparta Nijkerk de stand weer in balans te brengen en had ook nog wel de rust in kunnen gaan met een voorsprong. Van Kammen toucheerde de lat op een gruwelijke manier. Eerlijkheid gebiedt me te schrijven dat dit misschien niet verdiend zou zijn geweest als je slechts 5 minuten van de 45 kunt domineren.

De tweede helft ving aan met een getergd Duno D en een mat Sparta Nijkerk. In de 62e minuut was er een rode kaart voor een speler van Duno D. In mijn ogen niet terecht maar de scheidsrechter besliste anders. Sparta Nijkerk dus met 11 en Duno D met 10. Zoals zo vaak zie je dan het team met 10 man de mouwen opstropen en het team met 11 man denken: Oh, zij zijn maar met 10 kunnen wij wel een stapje minder”. Dus het was Duno D dat bij Sparta Nijkerk de duimschroeven aandraaide in plaats van andersom. Toen stond Sefanja Davids op, die met een lepe schuiver de bal in de korte hoek plaatste 2-3. Alles wat Duno D was voelde zich tekortgedaan door de scheidsrechter, welke mijns inziens niet een hele beste wedstrijd floot maar dat was dan wel beide kanten op. Aan het einde van de wedstrijd wist Sebastian van Kammen er nog een prachtige vierde voor Sparta Nijkerk in te leggen. Hierna was er nog een onnodige en domme gele kaart voor de rechtsbuiten van Duno D in zijn frustratie meende hij Wesley de Laat onderuit te moeten schoffelen, hiermee benadeeld hij ook zij team in de competitie. Met deze winst weet Sparta Nijkerk het seizoen nog enigszins te redden.

Deelname volgend jaar aan de KNVB-beker is met deze overwinning veiliggesteld. Deze winst werd mede mogelijk gemaakt door een Nijkerks publiek welke vol achter hun team ging staan, dat werd ook gevoeld door de spelers die hun derde en vierde goals vierden met dit publiek. Echt kippenvelmomentjes!
En nu we er toch zijn laten we die districtsbeker dan ook maar meenemen.

Verslag: Gerard Kok