Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van Sparta een uitwedstrijd tegen het eerste team van Spirit uit Voorthuizen. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelden de reserves van beide ploegen tegen elkaar. Deze wedstrijd werd na een spannend slot gewonnen door de Nijkerkers. De wedstrijd tussen de hoofdmachten beloofde minstens zo spannend te worden.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd ging de score gelijk op. Bij Spirit hadden de heren het vizier op scherp staan, waar bij Sparta over meerdere schijven gescoord werd. Halverwege de eerste helft wisten de Spartanen een periode niet te scoren. Spirit wist verdedigend doeltreffend de focus te leggen op de spitsen van Sparta. Desalniettemin kreeg de ploeg van Jan Tonny Visser voldoende kansen om de aansluiting te behouden, maar de gecreëerde kansen werden niet afgemaakt. Spirit kon een voorsprong uitbouwen voor rust. In de laatste seconden van de eerste helft wist Anne Mulder het gat nog te verkleinen tot 13-10.

Na de rust ging Sparta verder met deze inhaalslag: Mirjam Top wist een vrije bal te verzilveren. Halverwege de tweede helft stokte de score: tien minuten lang werd er door beide partijen niet gescoord. Na twee gemiste strafworpen aan de kant van Sparta wist Wouter van den Brom, die de zieke Daan van Slooten verving, deze doelpuntloze fase te doorbreken met een fraaie goal van afstand. Voor Spirit betekende dit doelpunt de start van een tegenoffensief. Binnen vijf minuten wisten de Voorthuizenaren vijf keer te scoren, waar Sparta nog altijd moeite had met het afronden van de kansen. In de eindfase kon Sparta het niet meer spannend maken. Eindstand: 22-15.

Als Sparta deze partij had weten te winnen, had het nog voldoende mogelijkheden gehad om te klimmen op de ranglijst. Door deze nederlaag ziet Sparta de kansen om zich veilig te spelen in deze competitie kleiner worden. De komende twee weken is Sparta vrij van wedstrijden. Op 9 maart wordt er gespeeld tegen Juventa uit Hardenberg. Aanvang 20.00 uur in sporthal Watergoor te Nijkerk.