Afgelopen zaterdag mochten de Nijkerkers aantreden in de Bilt tegen Nova, een tegenstander die nog vers op het netvlies stond. Tijdens de veldcompetitie in september zakte Sparta door de ondergrens en Nova profiteerde daar optimaal van, einduitslag 29-10. De revanchegevoelens waren duidelijk. Helaas was het Sparta wat afgelopen zaterdag wederom niet hun niveau haalde, Nova schoot met scherp en wist vrij eenvoudig te winnen.

In één van de oudste korfbalhallen van Nederland floot scheidsrechter de Wit in voor een, op papier, spannende wedstrijd. Tot 3-3 was het steeds Sparta wat aan de goede kant van de score stond, daarna nam Nova het initiatief over en sloeg een klein gaatje. Vlak voor rust deed Sparta nog iets terug, ruststand 12-9. Een eerste helft waarin Sparta vergat zich bezig te houden met hun eigen spel, te veel spelers haalde hun niveau niet. Voorop in de strijd gingen de dames Anne en Magdiël, door veel steals en sterk verdedigend werk kon Sparta blijven aanhaken.

Het begin van de tweede helft was voor de thuisploeg, enkele snelle goals zorgde voor een duidelijk gat. Bij Sparta ontbrak de echte vechtlust om het gat te dichten, net zoals in de eerste helft op enkele kartrekkers na. Hoofdtrainer Jan-Tonny Visser probeerde nog wat aanvallend door Christa van de Kraats in te brengen, het zorgde ervoor dat haar zus, Marieke, wat vaker kon aanleggen. Dit resulteerde in de eindstand van 24-19.

Door de verliespartij van afgelopen zaterdag haakt Sparta voorlopig af in de titelstrijd. Aanstaande zaterdag mogen zij het opnemen tegen rode lantaarndrager Rapid uit Haarlem. Een onbekende ploeg voor de Nijkerkers, bij winst doen zij een goede stap naar handhaving al vroeg in het seizoen.

Sparta 2 komt te kort

Laat op de avond wisten de reserves van Sparta hun goede voorsprong (5-10) niet vast te houden tegen Telstar in Hoevelaken. In de tweede helft verloren zij het initiatief, vlak voor het eindsignaal kwamen de Nijkerkers nog dichtbij, maar het was net niet genoeg. Eindstand 20-18.