Een handjevol publiek was aanwezig bij de wedstrijd tussen Sparta en Juventa uit Hardenberg. Op een regenachtig sportpark Luxool wist de thuisploeg in de eerste helft de wedstrijd te beslissen. Met acht punten uit vijf wedstrijden heeft de Nijkerkse hoofdmacht duidelijk afstand genomen van de degradatiekandidaten.

Tot 5-5 kon de ploeg uit Hardenberg bijblijven, dat was het startsein voor de Nijkerkers om een stapje harder te zetten. Juventa werd op alle vlakken afgetroefd, onder leiding van topscoorder Jan Hoekstra liep Sparta uit naar een 15-7 ruststand. Aanvallend nog zo’n helft neerzetten en verdedigend de kleine foutjes eruit halen, was het doel voor de tweede helft.

Dit lukte niet helemaal, de ballen vielen minder makkelijk door de korf. Juventa bleef volharden in hun tactiek en net als in de eerste helft konden zij geen potten breken. Dat er in de slotfase nog drie tegentreffers werden geïncasseerd, was voor de statistieken. Sparta maakte 20 goals tegenover 11 van Juventa. Voorzichtig wordt uitgekeken naar volgende week, dan staat er een echte krachtmeting op het programma. Ongeslagen koploper VEO uit Voorburg komt op bezoek in Nijkerk. Hier wordt bepaald wie zich na aankomende zaterdag koploper mag noemen. Trainer Jan-Tonny was tevreden: “8 punten uit 5 wedstrijden is een goed resultaat, nu kunnen wij relaxed toewerken naar de kraker van aanstaande zaterdag en die van de week erna. Na zaterdag kunnen wij zien waar wij staan.”

In het voorprogramma wist Sparta 2 ook deze week weer te winnen, zij rekende af met KVZ die met nul punten de rode lantaarn draagt. Sparta 2 heeft de aansluiting gevonden met de middenmoot, voor de zaal moeten er nog minimaal 2 punten gepakt worden. Zaterdag is de eerste kans tegen Wageningen om 14.00 uur in Nijkerk, Sparta 1 start om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Jan (6), Anne (5), Marieke (4), Jelle (3), Rianne en Daan beide

Verslag: Wouter van den Brom