Afgelopen zaterdag kwamen de korfballers uit Voorthuizen op bezoek in Nijkerk. Voorafgaand aan de strijd tussen de eerste teams, won het tweede team van Sparta in een spannend duel van het tweede van Spirit. Het duel tussen de hoofdmachten beloofde minstens zo spannend te worden. Na nog geen minuut spelen kwamen de Spartanen op voorsprong door een afstandsschot van Daniƫl van Doorne. De stand ging gelijk op tot 3-3, waarna Spirit uitliep tot een 3-6 voorsprong halverwege de eerste helft. Een time-out aan de kant van Sparta zorgde ervoor dat de neuzen weer dezelfde kant op wezen. Sparta kwam terug en met een fenomenaal doelpunt achter de korf tekende Daan van Slooten voor de gelijkmaker. Met een stand van 8-8 gingen beide ploegen de rust in.

Spirit kwam scherper de kleedkamer uit dan Sparta. In de eerste minuut van de tweede helft wisten de Voorthuizenaren twee keer van afstand te scoren. Dit zorgde ervoor dat Sparta weer tegen een achterstand aan moest kijken. Ondanks goed spel van de Nijkerkers, werd de aansluiting niet gevonden. Hoofdtrainer Jan Tonny Visser besloot reserve Wouter van den Brom in te brengen, wat een goede zet bleek. Van den Brom speelde met passie en strijdlust. De ploeg kwam knap terug. Vijf minuten voor tijd wist Van den Brom de gelijkmaker te maken. In de laatste vijf minuten was Sparta de bovenliggende partij. Even leek het erop dat Sparta er nog met de winst vandoor zou gaan, maar de bal wilde er niet meer in. Eindstand: 21-21.

Gezien het scoreverloop van deze wedstrijd mag Sparta van geluk spreken dat er een punt gepakt is. Kijkend naar de laatste vijf minuten van de wedstrijd, had er misschien meer in gezeten. Het gepakte punt is in ieder geval belangrijk voor de stand in de competitie: Sparta is van de onderste plek af. Voor volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Juventa uit Hardenberg op het programma.

Verslag: Anne Mulder