Sparta Nijkerk heeft de eerste driepunter binnen en dat werd tijd ook, want met alleen leuk voetbal kom je er niet. Je dient ook de punten te pakken. Aan het eind van het seizoen gaat het uiteindelijk enkel en alleen om de punten die je pakt, zo simpel is het. De weersvoorspellingen waren niet geweldig voor deze middag maar daar hadden we eigenlijk alleen in de tweede helft pas hinder van. Het 2e elftal van Sparta Nijkerk speelde geheel toevallig op hetzelfde sportpark Vegtlust tegen Berkum 2 en zij hadden het goede voorbeeld al gegeven door met 0-1 te winnen van Berkum 2 door een goal van Yannick Hiensch, hij deed dat in de 93e minuut.

Trainer Eric Speelziek ving de wedstrijd aan met onderstaande basisopstelling.

Janic Makizodila had dus net als vorige week weer plaatsgenomen in de punt van de aanval. Zeven dagen geleden al een succes.

De Nijkerkers begonnen heel voortvarend aan het duel in Zwolle (Berkum is een Zwolse wijk) de eerste vijf minuten drongen de mannen uit Gelderland aan en al in de eerste minuut viel de eerste kans te noteren. Na die vijf minuten dacht ook Berkum mee te moeten gaan doen, zij kropen uit hun schulp. In de zestiende minuut waren het toch de Spartanen die de score openden, zij het met een buitenspelluchtje naar ik later hoorde. Vanuit mijn positie kon ik het onmogelijk zien. Maar goed de 0-1 stond op het scorebord, de doelpuntenmaker was Janic Makizodila. Zes minuutjes later kon Jerry Geurtsen de tweede voor Nijkerk aantekenen, ware het niet dat hij de bal net te weinig vaart kon meegeven en de bal zo in de handen van de Berkumse keeper schoot. Zoals zo vaak bij Sparta ging het alweer heel snel mis. Een relatief ongevaarlijke inzet van net buiten de zestien werd door een Spartaans been aangeraakt en belandde pardoes in het net achter Manuel Hoogewoning, de gelijkmaker was een feit 1-1. Het was Donny van der Wal die een minuut of zes daarna de tweede voor Sparta Nijkerk maakte 1-2. En om die voorsprong niet meteen weer uit handen te geven meende Janic Makizodila twee minuten later de derde maar vast te moeten maken 1-3, hij werd perfect de diepte ingestuurd en maakte het heel bekwaam af. Zo dan, effe een beetje lucht. Tijdens die derde goal van Sparta raakte Bryan Burgerhout geblesseerd, ik heb niet gezien wat er gebeurde maar hij moest nog voor de rust het veld verlaten. Zijn vervanger was Patrick Maneschijn maar deze kwam er pas op in de tweede helft.

1-3 Ruststand maar het is en blijft Sparta Nijkerk en daar hoort nu eenmaal nagelbijten en billenknijpen bij tot het eind.

De tweede helft ving aan tijdens een wolkbreuk, dus maar eens gaan zitten op de tribune onder een dak. Sparta Nijkerk leek het allemaal wel goed te vinden, bleef geconcentreerd voetballen maar echte kansen waren er niet te noteren, in ieder geval niet tot de achtenzestigste minuut. Op een weergaloze manier joeg Gilbrano Plet twee tegenstanders het bos in, bracht Jesse Buitenhuis in een mooie maar moeilijke positie maar hij wist helaas het net niet te vinden. Nog geen vijf minuten later was Janic heel attent bij geklungel in de Berkumse verdediging, Janic schoot de veroverde bal op de bovenligger. Niet veel later schoot hij toch zijn derde en de vierde voor Sparta Nijkerk het wedstrijdformulier op. De laatste vijfentwintig minuten waren de Spartanen oppermachtig en had eigenlijk de score nog hoger kunnen uitvallen, zou ook niet eens onverdiend zijn geweest. In de vijfentachtigste minuut werd Janic Makizodila onder luid applaus vanaf de tribune vervangen door Frank Heus.

Eindelijk krijgt Sparta Nijkerk eens wat het verdient! Nu op naar volgende week, daar wacht de koploper Duno D. Belooft een leuk potje te worden, ik heb er nu al zin in.