Frank en Astrid Huyskes individuele winnaars
De afgelopen week, op woensdag 8 november, werd voor de 29e keer de bedrijvencompetitie georganiseerd bij de SV Frans Tromp. Waren er in de voorronde al daverende scores neergelegd, in de finale werd dat nog even dunnetjes over gedaan.

In de drie vol bezette voorronde-avonden werden er door de verschillende teams hoge en soms zeer hoge scores behaald. Bij de heren was de absolute koploper Frans Huyskes die maar liefst 90 punten behaalde. Een score die een aparte vermelding meer dan waard is, het komt in de bedrijvencompetitie zelden voor dat een dergelijke score wordt behaald.

GELUKSCHIETEN

Een niet onbelangrijk onderdeel tijdens de voorronde is het “geluksschieten”. Dit jaar werd geschoten op een fraai prent van de Hof in Amersfoort. In de achtergrond stond de “Lange Jan” en het was de bedoeling de klok uit de toren te schieten. Dat is meer dan 50 keer gelukt. De prijs voor het raken van de klok was dit jaar een meer dan verrukkelijke rookworst, die door de Boni te Nijkerk ter beschikking was gesteld. Dat die worst prima was, mag blijken uit het feit dat de worsten ter plekke werden opgewarmd en geconsumeerd.

FINALE 

En dan de finale. Op woensdag 8 november verzamelden de finalisten zich op de schietbaan van de SV Frans Tromp. Zo rond de klok van 8 waren alle teams en de individuele finalisten aanwezig en kon er worden gestart. Elk van de schutters kreeg een proefschijf en twee wedstrijdschijven waarop in totaal 10 schoten moesten worden gelost. Na zo’n anderhalf uur schieten was de uitslag bekend. Bij de teams won het team van Huyskes met een afgetekende voorsprong van 25 punten op de nummer twee, het team van Euromotor. Euromotor bleef op zijn beurt het team van Beitler met 15 punten de baas.

OVERMACHT 

Individueel maar Frank Huyskes de verwachting waar, met 82 punten werd hij de winnaar van het individuele herenklassement. Hij werd op zes punten gevolgd door Bertus van Soeren, die op zijn beurt Arjan Bakker met zes punten voor bleef. De dames kenden dit jaar slechts twee vertegenwoordigers in de finale. Astrid Huyskes greep een score van 73 punten, en een voorsprong van (ook weer) zes punten op haar rivale Marike Dirksen, het goud. Marike werd dientengevolge tweede en dus werd haar het zilver omgehangen. De overmacht van Huyskes was dit jaar meer dan tekenend. Goud voor het team en twee maal goud individueel, ronduit een knappe prestatie.

De Sv Frans Tromp kijkt met tevredenheid terug op deze editie van de bedrijvencompetitie. Het aantal deelnemers was dit jaar wat lager als ze gewend zijn, daarentegen werd er wel weer hoog geschoten. Volgend jaar staat de dertigste editie op het programma en dat zal een speciale worden. Mede omdat daarmee de aanloop wordt ingezet naar de viering van het 100-jarig bestaan in 2019.

Bron en Foto: Gerrit Steen