Na 8 overwinningen op rij zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk tegen hun eerste puntverlies opgelopen. In en tegen Horst werd het 5-1, na een ruststand van maar liefst 4-0.

Voor de wedstrijd was al duidelijk dat Horst er erg op gebrand was revanche te nemen op de 2-1 nederlaag, enkele weken terug voor de beker. Het begon erg fel, in tegenstelling tot Sparta Nijkerk, dat veel te slap begon en zich de hele eerste helft op alle fronten liet aftroeven. Al na 3 minuten liep het achter de feiten aan toen een voorzet vanaf rechts met behulp van de wind het doel in werd gelopen. Bij de 2-0 liet het middenveld zich simpel opzij zetten en kon een Horst middenveldster ongehinderd doorlopen en afronden, terwijl de Sparta verdediging alleen maar achteruit liep.

Ook het 3e en 4e doelpunt waren fouten van Sparta Nijkerk, waarvan Horst gretig profiteerde.

De beste kans die Sparta Nijkerk in de eerste helft kreeg was voor Elvira Dokter, die echter op randje 16 meter, net voordat ze schoot, van achteren werd aangetikt. Het leverde slechts een vrije trap op, waar een rode kaart ook tot de mogelijkheden had gehoord.

Gek genoeg achtte Sparta Nijkerk zich in de rust nog niet kansloos. En dat bleek ook in de 2e helft. Een totaal ander spelbeeld; Sparta Nijkerk leverde veel meer strijd, had veel balbezit en Horst kwam er niet meer uit. In de 54e minuut werd een scherp genomen corner van Sara Groters door Horst in eigen doel gewerkt en er kwamen meer kansen voor de Spartanen. Het zat echter niet mee deze middag; paal en lat werden geraakt en een overtreding en een handsbal in het 16 meter gebied werden door de scheidsrechter, die duidelijk met zijn hoofd meer bij zijn geblesseerd uitgevallen dochter was dan bij het spel, weggewuifd.

Het laatste kwartier ging Sparta Nijkerk achterin 1 op 1 spelen om nog iets te forceren, maar ook dat leverde helaas geen treffer op. Wel moest het vlak voor tijd nog een tegendoelpunt incasseren, maar deze was puur voor de statistieken.

Zo staat Sparta Nijkerk weer met beide benen op de grond en is duidelijk geworden dat een gebrek aan scherpte en overtuiging fataal kan zijn. Een les die meegenomen moet worden naar volgende week, wanneer de thuiswedstrijd wacht tegen ESC VR1 uit Elburg.

Verslag: Hans Stam