Zaterdag 2 februari stond de thuiswedstrijd tegen de dames van Aquapoldro uit Apeldoorn op het programma. Na een gelijkspel vorige week in Wageningen lijken de dames van Flevo de smaak te pakken te krijgen en de drive naar meer dan een gelijkspel gevonden te hebben. De dames van Flevo besloten dan ook te starten met de zelfde strategie als de week ervoor, pressing halve veld, opvangen in de verdediging, de aanval goed opbouwen en bovenal geloven in onszelf.

Helaas werd de eerste periode na 17 seconden al geopend met een tegendoelpunt door Aquapoldro, dit zouden we ons niet meer laten gebeuren, kom op dames verdediging dicht en goed opvangen! Dit werd direct goed opgepakt en van beide teams kreeg niemand meer de kans om te score tot 1 van de dames van Aquapoldro een ernstige fout beging op Naomi Heimensen, welke een strafworp meekreeg. Deze wist Jette Bokkers met een strak schot onder de arm van de keepster te benutten, waardoor de eerste periode werd afgesloten met een stand van 1-1.

Met wat tips en motiverende woorden van onze coach Hayo Angerman, gingen de dames van Flevo vol goede moed de tweede periode in. Er werd goed verdedigd door beide teams en het eerste doelpunt viel dan ook pas na 2 minuten. Naomi Heimensen wist in een man meer situatie goed in te lopen en de bal in de korte hoek door de verdediging heen te schieten. Kort daarop wist Vera Molan doormiddel van een perfecte intikbal na een mooie inzwemactie de voorsprong te vergroten naar een stand van 3-1. De dames van Flevo zaten er lekker in en dat merkte de dames van Aquapoldro. Zij wilden dit niet laten gebeuren waardoor er wat meer fysiek gespeeld werd. Hierdoor wist Aquapoldro terug te komen naar 3-3. De dames van Flevo probeerde zich niet gek te laten maken. Naomi Heimensen en Vera Molan wilde de voorsprong die ze zojuist gepakt hadden niet uit handen geven en wisten beide vanuit een vrije bal buiten de 5 meter de voorsprong weer te pakken. Één van de speelsters van Flevo werd het geknuffel van haar verdedigster zat en reageerde hier in de laatste halve minuut van dit part op een manier op waarvan de scheidsrechter besloot haar een UMV 4 te geven. Balen! Een rode kaart en 4 minuten lang een man minder. De dames van Flevo wilde de voorsprong niet uit handen geven, waardoor er iets te strak verdedigd werd en Melissa van der Horst een strafworp tegen moest zien te houden. Dit lukte haar! Wat een fenomenale reddingsactie van de keepster van Flevo! Eindstand tweede periode: 5-3.

In de rust kregen de dames van Flevo complimenten over het spel maar ook de woorden om de koppen niet laten hangen ondanks dat zij de derde periode nog 3,5 minuut met een man minder moesten spelen. En wat deden zij dit geweldig, ondanks de man minder werd er goed verdedigd en wist Jill van der Glas met een geweldige midvoor actie alsnog de voorsprong uit te breiden naar 6-3, wat was coach Hayo Angerman trots op ons en liet dit goed merken. Dit gaf Flevo de juiste motivatie om de stand doormiddel van een vrije bal voor Naomi Heimensen met nog een punt uit te breiden! Aquapoldro wist in deze periode nog wel twee keer de bal achter het net te raken vanuit hun man meer situatie waardoor Aquapoldro terug kwam naar 7-5.

In de laatste periode waren de dames van Flevo de gehele periode weer compleet en dit versterkte het enthousiasme om de winst niet meer uit handen te geven. Jill van der Glas wist in deze periode nog twee keer haar vrije ballen snoeihard achter de keepster van Aquapoldro te plaatsen, waardoor de dames van Flevo deze wedstrijd euforisch wisten te eindigen met een stand van 9-5!

Wat mogen de dames van Flevo, en coach Hayo Angerman trots zijn op deze wedstrijd. Volgende week ontvangen de dames van Flevo de dames van DWK uit Barneveld. Aanvang 19:30 uur in het Jaap van der Krol Bad te Nijkerk.