Na het behaalde kampioenschap op zaterdag 8 april stond er zaterdag 15 april een net zo mooie wedstrijd op het programma. Dit keer mochten de vrouwen van SC Hoevelaken aantreden voor de halve finale van de KNVB beker. Na de voorbereiding om half 3 die bestond uit een taart gemaakt door speelsters Melany van Gelder en Rowan Kooij en een prachtig filmpje gemaakt door teampapa Hans van Zoeren met daarin bemoedigende clipjes om de vrouwen een hart onder de riem te steken waren de vrouwen er klaar voor.

Om half 5 was het tijd voor de wedstrijd. In de beginfase kwamen de vrouwen goed weg na 2 grote kansen voor de vrouwen van Longa. Echter zaten de paal en de lat in de weg. Na deze kansen werd er druk gezet op de tegenstander door Hoevelaken. In de 10e minuut mocht Roos Oostrom een corner nemen en de goed ingelopen Danique van Zadelhoff scoorde de bevrijdende 1-0! Helaas voor de vrouwen raakte Danique van Zadehlhoff 5 minuten later geblesseerd en zij werd vervangen door Shannon Giele Esveldt.

De vrouwen van Hoevelaken kregen wat meer grip op de wedstrijd maar een doelpunt bleef uit. 1-0 ruststand. Na de rust begonnen de vrouwen feller en sterker dan Longa en na een goede uitbraak van Hoevelaken wordt er een overtreding gemaakt op Manouk van de Vuurst in het 16 meter gebied. Penalty. Roos Oostrom gaat achter de bal staan en schiet onhoudbaar voor de keepster binnen, 2-0!! De wedstrijd gaat redelijk op en neer maar echt veel kansen krijgt Longa niet meer. Hoevelaken echter wel en de sterk verdedigende Meike Minkels laat zien dat ze ook over aanvallende kwaliteiten beschikt. Na een goede solo beloond zij zichzelf door de bal in het uiterste hoekje te schieten. 3-0! Er komen wat frisse krachten bij en er is strijd en passie om dit goed uit te spelen en de overwinning te behalen.

De 90e minuut is daar en de vrouwen zijn door naar de finale van de KNVB beker! Wanneer en waar de finale is, is nog onbekend, maar zodra dit bekend is zal dit vermeld worden op de Facebook pagina van SC Hoevelaken VR1. U bent van harte welkom om te komen kijken!

Opstelling : Tineke van Egdom, Jacintha Hemmers-De Wilde, Meike Minkels, Ingeborg van Haagen, Melany van Gelder (82′ Djoeke Esveldt Giele), Elouise van Essen, Roos Oostrom (75′ Willemieke Stitselaar), Lisa Bröckl (70′ Rowan Kooij), Manouk van de Vuurst, Jolien van Looijengoed-Mallegrom, Danique van Zadelhoff (15′ Shannon Giele Esveldt), Rianne Mulder (geblesseerd)

Verslag: Shannon Giele Esveldt
Foto’s: Aalt Guliker.