Na de zwaarbevochten thuisoverwinning vorige week hadden de handballers van Voice in Cothen een eenvoudige avond. Hoewel Voice door blessures en persoonlijke omstandigheden een paar spelers miste, werd Fortissimo met ruime cijfers (15-34) verslagen.

Voice begon de wedstrijd voortvarend en had na een paar minuten al een voorsprong van drie doelpunten. Fortissimo kwam wat beter in de wedstrijd en vond eindelijk een manier om de verdediging van de gasten te passeren. Voice bleef de bovenliggende partij en behield een ruime voorsprong. Tien minuten voor rust haperde de Nijkerkse machine en dat bood Fortissimo de kans van 3-8 terug te komen naar 6-8. Even leek het alsnog een moeilijke avond te worden, maar Voice herpakte zich en met een paar goede aanvallen was de voorsprong weer ruim. Bij rust keek Fortissimo al tegen een 6-13 achterstand aan.

In de tweede helft hield Voice het sterke spel van vlak voor de rust vast. De ploeg speelde gedisciplineerd en geconcentreerd en gaf amper een kans weg. Met nog zo’n 10 minuten op de klok was duidelijk dat de zege niet meer kon ontgaan en toen nam Voice gas terug. Met een paar mooie individuele acties gaf Fortissimo de score een wat dragelijker aanzien, maar de thuisploeg kon niet voorkomen dat Voice een ruime overwinning boekte. Door de 15-34 overwinning nestelt Voice zich in de top van het klassement.

Verslag: Dieter Bakker