NSC heeft een moeizame maar terechte overwinning geboekt op Nunspeet met 5-2. NSC kwam al binnen drie minuten op voorsprong toen Yordi Grovenstein vanaf links in de verre hoek binnen schoot. Nunspeet was daarna dichtbij de gelijkmaker maar de bal ging voorlangs. Na tien minuten was het weer Yordi Grovenstein die scoorde, en dit was een identieke goal tov de 1-0, weer in de verre hoek. Nunspeet deed halverwege de eerste helft wat terug en kwam na slecht verdedigen op 2-1 nadat de bal bij de 2e paal werd binnen getikt.

Lang kon Nunspeet niet genieten van de aansluitingstreffer, want weer was het Grovenstein die scoorde. Een aanval over rechts kwam bij Grovenstein die de bal in de verre kruising krulde. Nunspeet moest snel daarna met 10 man verder toen de aanvoerder zijn 2e geel kreeg. Vanaf de zijlijn leek het wat zwaar gestraft, maar misschien was er tussen de twee kaarten door wel wat meer gebeurd.

Na de rust begon NSC in een te laag tempo en was Nunspeet de betere en deze gingen vol voor de aansluitingstreffer. Deze viel ook na tien minuten in de tweede helft. Weer slap verdedigd bij NSC. Naarmate de wedstrijd vorderde merkte je dat Nunspeet moe werd en NSC weer meer de overhand kreeg. Een mooie aanval over links werd goed voor de goal gelegd door Jabir en Fennebeumer had hem voor het in tikken. Een echte spitsengoal. Voor NSC was dit een sein om nog een tandje bij te schakelen. Een goede invalbeurt van Youri Blom werd bekroond met een goal. Een goede aanname en een prima pass van Youri werd door Mark Fennebeumer binnen geschoten en daarmee was de 5-2 een feit. NSC gaf weinig meer weg, maar creëerde ook niets meer. Na 91 minuten floot de scheidsrechter af voor het eind.

Verslag: Wilbert Nusselder
Foto’s: Aalt Guliker