NSC startte fanatiek aan de wedstrijd en kreeg via Bartels al een kans op de voorsprong, maar de keeper bracht redding. CSV zette daar in het begin van de wedstrijd weinig tegenover. Eyup Termelez werd na 20 minuten onderuit gelopen in de 16 en had een penalty verdiend. De scheidsrechter die een matige wedstrijd floot wuifde het weg. Net zoals een vervelende overtreding op Ter Mate toen een speler te hard het duel in ging. Dat was zeker een gele kaart met een rood randje waard.

Ondanks dat NSC de bovenliggende partij was, kwam het vlak voor rust op achterstand. Balverlies op het middenveld ging aan de goal vooraf. Ter Mate die alleen maar meeliep met de speler kon geen redding brengen. Dat was een flinke tegenvaller voor NSC. De tweede helft had NSC een paar grote kansen op de 1-1, maar de kansen waren niet besteed aan Termelez, Van de Groep en Bartels. Met nog 20 minuten te gaan ging NSC alles of niets spelen en dat pakte niet goed uit. Apeldoorn kon daarna drie keer op de counter scoren. De uitslag was geflatteerd en niet volgens het wedstrijdbeeld. Ondanks de ruime nederlaag heeft NSC er toch een goede pot van willen maken en zijn ze blijven strijden voor een goed resultaat.