Ondernemer Dolly van de Akker pinkte een traantje weg toen ze hoorde dat de Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) niet doorging en ook Rob Veltink, voorzitter van de Nijkerkse Ondernemersvereniging (NOV) was even van de kaart na het aanhoren van de teleurstellende uitslag. Er stemden 40 ondernemers tegen en 51 ondernemers voor, maar de vereiste tweederde meerderheid werd niet gehaald.

Veltink: ‘ Politiek correct moet ik natuurlijk zeggen dat we ons gaan beraden op de uitslag, maar eigenlijk is het gewoon waardeloos. Ik wil zeggen dat ik zo ongelooflijk heb genoten en waardering wil uitspreken voor de mensen die zich al twee jaar lang hiervoor hebben ingezet.’ Hij noemde daarbij specifiek het BIZ-team en de huidige wethouder (Broekman) en vorige wethouder (Van Loozen) van de gemeente Nijkerk. ‘Daar gaat mijn dank vooral naar uit en naar de voorstemmers. Laten we niet vergeten dat de meerderheid voor is.

De kiesdrempel is niet gehaald, maar de meerderheid was voor. Laten we daar hoop uithalen. Maar het is echt waardeloos. Het is echt een gemiste kans en het slaat nergens op. Mensen die ervoor willen gaan, blijven betalen voor de dingen die we met z’n allen doen. Dat klopt van geen kant, maar het is zoals het is nu.’

tekst en foto Kees van den Heuvel