Moeizamer dan andere veldslagen, maar uiteindelijk nog vrij riant zetten de mannen van Surf H1 hun collega’s uit Nunspeet afgelopen zaterdag op hun plek. Met 3-1 werd Hellas na 1,5 uur volleyballen naar de kantine gestuurd.

De coach kon nog steeds niet beschikken over Middelkamp en Gijsen, maar Stellingwerf was wel weer terug van vakantie. Samen met Kas, Van de Brug en De Vries (buitenposities), Piekema en Van Hamersveld (middenposities), Renia en Meijer (spelverdeler en diagonaal) beloofde het weer een atletische pot te worden. En niks was minder waar! Tot teleurstelling van het aanwezige publiek leek in de eerste set de spierkracht verdwenen uit de potige Hoevelakense mannen. Maar datzelfde publiek veerde op toen duidelijk werd dat dat gemis ruimschoots gecompenseerd werd door acrobatische capriolen van met name De Vries en Meijer. Hierdoor kreeg Hellas geen kans om in de wedstrijd te komen. Een setwinst van 25-22 was dan ook het logische gevolg.

Vorige week verloor Surf de tweede set dus de mannen waren gewaarschuwd. Helaas was de bekende uitdrukking van de ezel (die zich niet twee keer stoot aan dezelfde steen) niet van toepassing. Surf had de grootste moeite om Hellas van zich af te houden en trokken net iets te vaak aan het kortste eind. De altijd zo succesvolle Piekema en Van Hamersveld grossierden in misverstanden en zelfs Renia kon dit gemis een effectiviteit niet compenseren. Wat restte was een slopende eindfase van de set die ook nog eens verloren werd met 30-28.

Conditioneel zit het prima in orde bij de Hoevelakense mannen dankzij wekelijkse conditierondjes voor de training. Zo’n lange set werkt dus in het voordeel van Surf. En inderdaad: Hellas had al zijn kruit verschoten in die slopende tweede set en liep alleen nog maar achter de feiten aan. Ook mede omdat Kas en Stellingwerf als frisse jonge hindes binnen de lijnen waren gekomen en punt na punt wisten te combineren. De derde én vierde set werden met ruime cijfers gewonnen: 25-20 en 25-19.

Surf stijgt hiermee weer een positie naar de derde plaats, met maar liefst 2 wedstrijden minder gespeeld dan de nummer 1. Volgende wedstrijd is zaterdag 9 december om 11:15 in De Slag – Hoevelaken.

Verslag: Alexander Gijssen