Op 30 november a.s. vindt bij boekhandel Roodbeen de presentatie plaats van het boek Verdwenen bedrijven in Nijkerk en Nijkerkerveen deel 2. Na het succes van ‘Verdwenen bedrijven in Nijkerk en Nijkerkerveen’, dat in 2015 verscheen, is Raymond Beekman doorgegaan met het verzamelen van verhalen en beeldmateriaal over bedrijven die ooit voor iedereen in Nijkerk een begrip waren, maar die nu niet meer bestaan. Het levert wederom een prachtig overzicht op van een boeiend stuk van de Nijkerkse geschiedenis.

De bedrijven die in dit tweede deel de revue passeren zijn onder andere Graanhandel Van de Bunt, garage Stolp, aannemersbedrijf Nieboer, eierhandel Klok, grossierderij en tabakskerverij Het Wapen van Londen, graanhandel Plug, smederij Van den Bosch en meubelmakerij Bouwman, maar daarnaast nog vele andere. 

In de gesprekken die Raymond Beekman voerde met oud-medewerkers, oud-eigenaren en erfgenamen, kreeg hij de beschikking over uniek beeldmateriaal uit diverse privécollecties. Ook het oog komt dus zeker weer niet te kort in dit tweede deel over verdwenen bedrijven in de gemeente Nijkerk. U ben van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. Het eerste exemplaar van Verdwenen bedrijven in Nijkerk en Nijkerkveen deel 2 zal worden uitgereikt aan mw. Stolp, weduwe van garagehouder Jaap Stolp. De inloop voor de presentatie bij Boekhandel Roodbeen, gevestigd aan het Verlaat 13, is vanaf 19.15 uur. Na de ontvangst met koffie en thee zal het officiële gedeelte om 19.30 uur beginnen.