Zondag was het een officieel meetmoment waarin de punten voor de Europa Cups worden verdeeld. Op dit soort wedstrijden komt de hele top van Nederland in de hoop op punten. Op zo’n dag moet dan ook alles kloppen en zo’n dag was het vandaag voor Tigo Renes uit Nijkerk. Hij was zondag ijzersterk en won iedere partij waardoor hij de uiteindelijke kampioen werd. Mede door een aantal mooie schouderworpen en haken wist hij vandaag zijn tegenstanders te verrassen, maar vooral zijn fysiek en doorzettingsvermogen maakte vandaag het verschil. Met de kracht en de snelheid die hij vandaag in zijn wedstrijden wist te gebruiken was er geen tegenstander tegen hem opgewassen. 

Zaterdag streden er achttien jonge judoka’s mee bij het Rebellen toernooi in Bunschoten. Hierbij werden er veel prijzen gewonnen door de nieuwe aanwas uit Nijkerk. Danté v/d Kamp, Kevin van Diest, Werner Spoor, Sanne Bokkers, Cisca Walet, Bart Kacer en Danjan de Vries hebben met veel inzet en plezier de 3e prijs binnengehaald. Nick Wassink, Justin van Bronswijk en Thijmen Oostwijder wisten een mooie 2e prijs binnen te halen. Ook werden vijf 1e prijzen gewonnen door de Nijkerkse strijders, te weten, Sam Roorda, Erik Wassink, Thomas Lozeman, Jasmijn Bakker en Teun Fränzel.

In Den Haag werd er ook dapper gestreden door de judoka’s van Rebel Nijkerk. Elena Renes beet de spits af en wist de eerste partij naar zich toe te trekken. Maar in de overige partijen heeft ze niet genoeg punten behaald voor het podium. Alex Smit mocht ook aantreden en wist zich met veel inzet te knokken naar een 2e plaats op het podium. Nigel Lantveld en Hajo Schuurman wisten met mooi verzorgd judo een 2e en 3e prijs te bemachtigen. Zoals wel vaker dit seizoen was Thomas Jansen in topvorm. Hij werd de ongeslagen kampioen in Den Haag. Deze dag werd gecoacht door Joey van Rootselaar.

Verslag: Miranda Fränzel